Gigabyte B550M DS3H rev 1.5 anakartta Secure Boot problemi var mıdır?

bahkat

Decapat
Daha fazla  
Merhaba anakart yeni alınmıştır. Anakartım rev 1.5'tir. BIOS'ta Secure Boot problemi var mı? 08/02/2023 tarihli F2a sürümü ile bu problem çözülmüş müdür?
FreeDOS sisteme Windows 10 mu yüklemeliyim işimi garantiye almak için?

Sistem;
Ryzen 5 5600.
RX 6700 (XT değil )
Gigabyte B550 DS3H.
SSD Kingston 4.0 PCI.

Win10 yüklersen Secure Boot açma gibi bir sorunun olmayacaktır. Eğer Win11 kuracaksan ve Secure Boot açacaksan BİOS UEFİ, ekran kartıda UEFİ (GPU-Z) ise videodaki adımları takip edebilirsin. Bölümleme stili GPT ise baştaki yeri yapmana gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Win10 yüklersen Secure Boot açma gibi bir sorunun olmayacaktır. Eğer Win11 kuracaksan ve Secure Boot açacaksan BİOS UEFİ, ekran kartıda UEFİ (GPU-Z) ise videodaki adımları takip edebilirsin. Bölümleme stili GPT ise baştaki yeri yapmana gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benimki GPT olduğu için yapmadım 2. kısımı kontrol ettiğimde TPM açıktı Sistem Bilgisine baktığımda ise hala Secure Boot kapalı gösteriyor BIOS ayarlarında Secure Boot diye birşey bulamadım ne yapmam lazım?

Benimki GPT olduğu için yapmadım 2. kısımı kontrol ettiğimde TPM açıktı Sistem Bilgisine baktığımda ise hala Secure Boot kapalı gösteriyor BIOS ayarlarında Secure Boot diye bir şey bulamadım ne yapmam lazım?

Şu an sonuç ne anakart gümledimi CSM kapatıp Security boot açtıktan sonra

B550M DS3H ile sorun yaşayan görmedim. Sorun yaşayanlar genelde B450M S2H modelde yaşıyor.

Ben B550M DS3H anakartı kullanıyorum. Bilgisayarı yeni Windows 11 yaptım, Valorant oynamak için Secure Boot aktif etmemi istiyor BIOS'tan enabled yapıyorum ama PC açınca güvenli önyükleme kapalı diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben B550M DS3H anakartı kullanıyorum. Bilgisayarı yeni Windows 11 yaptım, Valorant oynamak için Secure Boot aktif etmemi istiyor BIOS'tan enabled yapıyorum ama PC açınca güvenli önyükleme kapalı diyor.

BIOS güncel ise Gigabyte'ın en son yayınladığı BIOS'ta Secure Boot aktif olmama problemi var. Bir önceki BIOS'a geri dönün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı