Gigabyte B550M DS3H rev 1.5 için desteklenen en fazla OC'lu DDR4 RAM frekansı nedir?

BURKOZA

Kilopat
Katılım
8 Şubat 2017
Mesajlar
645
Çözümler
5
Yer
Şarköy, Tekirdağ, Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba değerli arkadaşlar, kafam çok karıştığı için Sosyal'de konu açma gereksinimi duydum, bu yüzden öncelikle sizden vaktinizi aldığım için şimdiden özür dilerim. Yalnız benim kafam bir şeye çok takıldı. Şöyle ki; ben Hepsiburada üzerinden, biraz da mecbura kalarak Gigabyte B550M DS3H modeli anakartı satın aldım. Aslında istediğim anakart bu değil lakin dediğim gibi bütçe kısıtlı, almak durumunda kaldım aldım her neyse bu kısmı hızlı geçelim. Fakat şu linke tıklarsanız göreceksiniz ki Hepsiburada'da ürünün adı şu şekilde geçiyor:

Gigabyte B550M DS3H 4000MHz(OC) rev 1.5 DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX anakart.
Bu ürün adındaki bir ibare bence bir şekilde dikkatinizi çekmeli. Evet, "4000MHz(OC)".

Şimdi benim size sormak istediğim soru şu; bu anakart satıldığı çoğu yerde ürün adında ya 4400MHz(OC) ya da 4733MHz(OC) ibaresi yer alırken Hepsiburada'da neden böyle bir ibare yer alıyor? Acaba diğer sitelerde farklı revizyon ürünler mi satılıyor diyeceğim fakat rev. 1.5 girilen ürünlerin çoğunda da 4400MHz(OC) ibaresi yer alıyor.

Yaşadığım bu kafa karışıklığını sona erdirebilirseniz gerçekten çok sevineceğim zira anakart neyi destekliyorsa ona göre maksimum değeri alıp ona yakın veya aynı oranda bir RAM tercihinde bulunacağım.
 
Eğer ki anakart rev. 1.5 ise 4733 MHz'ye kadar gideri var. Sitelerdeki başlıkların önemi yok, önemli olan üreticinin ürün hakkında verdiği bilgiler.
1690754620972.png
 
Eğer ki anakart rev. 1.5 ise 4733 MHz'ye kadar gideri var. Sitelerdeki başlıkların önemi yok, önemli olan üreticinin ürün hakkında verdiği bilgiler.
Eki Görüntüle 1883555
Ya evet ben buna en başında baktım zaten de, dediğim gibi kafam inanılmaz karıştı ve açıkçası ne yalan söyleyeyim en kötü bir 3-4 yıl falan da hiçbir bileşeni değiştirmeyi düşünmüyorum aldıktan sonra. O yüzden oradaki bilgiyi zaten esas aldım fakat ince eleyip sık dokuduğum için burada da bir konu açma ve teyit alma gereksinimi hissettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı