Gigabyte B550M-DS3H ses kartı öneri̇si̇

Hocam birçok oyun oynuyorum kulaklıklarımın 2 tanesi Aux girişli, ses kasamıyorum bildiğiniz yetersiz geliyor. Anakartıma uygun ses kartı arıyorum 1500 liraya kadar.
Ses kasamamamız ses kartından değil kulaklıklardandır. Kulaklık değiştirin. İmaging ve soundstagesi iyi bir kulaklık alman lazım. Philips shp 9500 gibi.

Ses kasamamamız ses kartından değil kulaklıklardandır. Kulaklık değiştirin. İmaging ve soundstagesi iyi bir kulaklık alman lazım. Philips shp 9500 gibi.
Şuan ses kartı iyi olan bir anakart aldım çok iyi ses kasıyorum sesler kaliteli ve şiddetli. Kulaklık koleksiyonum var 13-14 adet kulaklık denedim ve kullandım şuan elimdekileri yani, ses kartı önemli kardeşim, tabiki kulaklıkta önemli ama ses kartın kötüyse kulaklık yeterli beslenemez.

%30 ses kartı %70 kulaklık.

Tabii kulaklığa göre değişir.

%30 ses kartı %70 kulaklık.

Tabii kulaklığa göre değişir.
Size göre mi bu rakamlar yoksa bir kaynağınız var mı?
Ses kartı kötüyse eğer kulaklığı besleyemez verim alamazsınız, Kulaklık kötüyse yine kalitesiz bir deneyim yaşarsınız, %50 bence her ikiside.

Güncel bir anakarta sahipseniz içindeki ses çipi fena olmuyor. Eğer 300 ohm ve üstü bir kulaklık kullanmıyorsanız kaliteli bir DAC/AMP'e (ses kartıda diyebiliriz) göre öyle aşırı bir şey kaybetmiyorsunuz.

Ayrıca beslemek ayrı ses kalitesi ayrı. Beslemek dediğiniz şey AMP ile ilgilidir ve ses şiddetidir. Ses kalitesi ise çok başka bir konu ama bir kulaklık iki farklı kaynakta aynı ses şiddetini verse dahi aynı kaliteyi veremeyebilir. Bu farkta hem DAC hem AMP ten kaynaklıdır.

Siz hangi kulaklığı kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat "gaming" bir kulaklık kullanıyorsanız ve güncel bir anakartınız varsa çokta bir fark beklemeyin derim.

İşin %30 %70 kısmı ise ses kaynağınız ne kadar kötü olursa olsun iyi bir kulaklık almak çoğu zaman orta bir ses kaynağı ve orta bir kulaklığı geçecektir. DAC/AMP almak ses kalitesini iyileştirir fakat mucize yaratmaz.

Ben bizzat deneyimleyen biri olarak söylüyorum, ses kartından sonra rafa kaldırdığım cihazlara bile resmen can geldi, ses şiddeti ve ses tonları bariz şekilde değişti, bizzat deneyimleyen biriyim bunları, neyi savunduğunuzu anlamadım, ben size cihazlarımdaki deneyimlerimi yazdım siz ise kompa-yapıştır yapıyorsunuz, sorunuma çözüm buldum konu uzamazsa sevinirim yardım etmek istediğin için ise ayrıyeten teşekkürü tarafınıza borç biliyorum iyi günler.

Kısaca şöyle bir örnek vereyim kendi deneyimimle

Ben zamanında Audio Technica M40x kullandım. Şu anda da Sennheiser HD58x kullanıyorum. M40x'ler kötü değil iyi kulaklıklar fakat HD58x'ler bin basar. Sizin bir ses kartı veya DAC/AMP almanız M40x'i HD58x'ten iyi yapmayacaktır fakat anakartınıza taktığınız HD58x'ler dünyanın en iyi DAC/AMPına takılı olan M40x'ten daha iyi ses kalitesi sunacaktır.

Demek ki ya anakartınız eski yada içinde bulunan ses çipini dandik koymuşlar. Güncel anakartların çoğunda kullanılan ses çipleri iyi.

Ses tonunun değişmesi frekans tablosuyla alakalıdır Equalizer Apo kurup Peace kurarsanız benzer ses tonu yakalayabilirsiniz... Ayrıca bir ses kartının olabildiğince nötral olması istenir çünkü EQ yapıp istediğiniz tonu alabiliyorsunuz.

Sayın hocam bildiğim şeyleri yazıyorsunuz şuan elimin altında 20 adet Gaming kulaklık var, Jak olarak takıldığında anakartımda ses performanslarından memnun değildim ve sonrasında bu konuyu açtım. Anakartımın ses yongası dandik olduğu için zaten verim alamadım ve değerli arkadaşlara danıştım. Şuanki anakartım B550-F ve ses kalitesinden aşırı memnunum severek kullandığım Cloud Alpha cihazımı tam besliyor mesela eski ses kartımda bunun yarısı bile yoktu. Tekrar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…