Gigabyte B550M-DS3h vs B550M Aorus Elite

senna27

Centipat
Gigabyte B550M-DS3H fiyatı 975₺
B550M Aorus Elite fiyatı 1722₺

Anakartlar arasındaki tek fark Aorus Elite VRM soğutucu daha yüksek, biraz daha iyi soğutma performansı var ve arka panel koruyucusuyla geliyor. Başka hiçbir farkları yok bu anakartların. Diğer tüm bağlantıları, genişleme yuvaları hepsi aynı. Alacak arkadaşlar dikkat etsin aradaki fiyat farkı 2 katı şaka gibi. Normalde 15$ fark etmesi gerekirken olacak iş değil.

Ayrıca karşılaştırma videosu: Affordable B550 VRM Thermal Performance, In Search of the Best Value Board

Yorumsuz!

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten Aorus Elite pek mantıklı bir seri değil, Aorus Master vs. alınmayacak ise çok kasmanın gereği yok. B550 için uygun bütçe bazında DS3H taş gibi anakart.

Hocam benim demek istediğim modellerin arasında -neredeyse- hiçbir fark yok. Bildiğin yok yani. Arka ızgarası var diğerinin, soğutması biraz daha yüksek bu kadar. Tüm özellikleri aynı usb sinden tut, ses özelliklerine, vrm'leri dahi aynı. Akıl mantık dışı.

20200520105046453f9a168d483bdbdb85bf277425817cb0_m.png
2020060210263450076e761cee02a98e6c2bbe2263870b9d_m.png

Tüm aorus elite'leri incelemedim ama bundan sonra gigabyte özellikle aorus elite lere daha fazla dikkat edeceğim. Gigabyte ın da bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Satıcılar tarafında bir sıkıntı var. Çok saçma bir şekilde bazı parçaların fiyatını çok yüksek tutuyorlar TR'de. Bunun dolarla alakası yok. Neredeyse aynı ürünün fiyat farkı bu kadar olamaz.

Zaten Aorus Elite pek mantıklı bir seri değil, Aorus Master vs. alınmayacak ise çok kasmanın gereği yok. B550 için uygun bütçe bazında DS3H taş gibi anakart.

Fiyatı gerçekten çok iyi ama bazı testlerde yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Genel olarak da incelemelerde yüksek işlemciler için fazla ısınan bir anakart olduğundan bahsediliyor. Uzun vadeli kullanımlar için stabilite sorunu yaratır mı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı