Gigabyte B550M DS3h vs Gigabyte B660M Gaming DDR4

LAYNU

Hectopat
Yer
Bursa Yıldırım
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i3-1005g1 | Samsung 4×8 GB 2666 MHz | Intel UHD Graphics | SKHynix 256GB SSD |
Meslek
Eğitim hayatı devam ediyor.
Arkadaşlar birisi AMD, birisi Intel işlemci destekliyor. Aralarında neredeyse hiçbir fark yok, teknik puanları bile aynı. Fiyat benim için sorun değil zaten, 300 TL fark var. AMD işlemci destekleyen mi daha iyi, yoksa Intel mi? Hangisini almam daha mantıklıdır? (oyun için alıyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD de hangi işlemciyi kullanacaksınız? Intel'de hangisi? Aynı segment anakartlar sıkıntı olmaz.

Ben B660M modelini ve i5 13600K alarak oyun sistemimi yükselttim. Eski RAM+PSU+SSD'i kullandım. Memnunum.

Reis öncelikle önerin için teşekkürler. B550M alıp Ryzen 3 2200G takacağım 1 TB'lik HDD var bende onu takacağım üstüne 2. elden 256 GB SSD alıp onu da takacağım 2×8 GB'lık Kingston RAM takacağım bir de 400 wattlık PSU ve kasa takacağım. Sizce nasıl sistem?(bütçem kısıtlı olduğu için işlemciyi en ucuzundan seçtim ama anakart ve işlemcide başka bir öneriniz varsa yazabilirsiniz.)

Reis öncelikle önerin için teşekkürler. B550M alıp Ryzen 3 2200G takacağım 1 TB'lik HDD var bende onu takacağım üstüne 2. elden 256 GB SSD alıp onu da takacağım 2×8 GB'lık Kingston RAM takacağım bir de 400 wattlık PSU ve kasa takacağım. Sizce nasıl sistem?(bütçem kısıtlı olduğu için işlemciyi en ucuzundan seçtim ama anakart ve işlemcide başka bir öneriniz varsa yazabilirsiniz.)
Onun yerine ryzen 3600 ikinci el alsanız 1600-1700 tl civarına ikinci elde çok rahat bulursun. B550 orta sınıf, sistemde biraz dengesizlik var. B450 kullanıyorum ben mesela, rtx 3080 le. Siz hangi oyunları oynuyorsunuz, bütçe ne kadar yazın yardımcı olalım minimum bütçeyle.

Onun yerine Ryzen 3600 ikinci el alsanız 1600-1700 TL civarına ikinci elde çok rahat bulursun. B550 orta sınıf, sistemde biraz dengesizlik var. B450 kullanıyorum ben mesela, RTX 3080 le. Siz hangi oyunları oynuyorsunuz, bütçe ne kadar yazın yardımcı olalım minimum bütçeyle.

Reis ben APU sistem topladığım için önceliğim RAM yuvası MHz'si, anakartlara baktığımda benim bütçeme uygun 5 6 tane anakart çıktı ve bunlardan 2'si çöptü diğerlerininde fiyatları birbirine çok yakındı bende 200 TL fazla verip 1700 TL'ye bu anakartı almayı düşünüyorum. Bütçem 6 - 8 bin TL arası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı