Gigabyte B650 D3SH BIOS'u nasıl sıfırlanır?

FAROLİ

Hectopat
Gigabyte B650 Ds3h anakartim var arkadaşlar. BIOS'u nasıl resetleyebilirim?

Kasayı falan açtım ama BIOS pilini bulamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20230403_214618.jpg
    IMG_20230403_214618.jpg
    135 KB · Görüntüleme: 126
Anakartın sağ alt tarafında CLR_CMOS yazısı var. Hemen sağ çaprazında ikili pin yapısını göreceksiniz. O iki pini bir metal aracılığıyla (tornavida gibi) birbirine değdirdiğiniz zaman BIOS sıfırlanır.

Anakartın sağ alt tarafında CLR_CMOS yazısı var. Hemen sağ çaprazında ikili pin yapısını göreceksiniz. O iki PIN'i bir metal aracılığıyla (tornavida gibi) birbirine değdirdiğiniz zaman BIOS sıfırlanır.

Benim BIOS'a mod atmışlar, 2 pinli CMOS yazan yere iki pinli bir parça taktım starta bastım çalışmadı.
Kasa normal olarak söktüm açıldı ve BIOS'u resetledi, mod da gitmiş oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim BIOS'a mod atmışlar, 2 pinli CMOS yazan yere iki pinli bir parça taktım starta bastım çalışmadı.
Kasa normal olarak söktüm açıldı ve BIOS'u resetledi, mod da gitmiş oldu.
Bildiğim kadarıyla sadece dokundurup bırakıyorsunuz. Böylece sıfırlanmış oluyor. Yani iki pin birbirine temas halindeyken sistemi açmıyorsunuz.

Bildiğim kadarıyla sadece dokundurup bırakıyorsunuz. Böylece sıfırlanmış oluyor. Yani iki pin birbirine temas halindeyken sistemi açmıyorsunuz.

Ben bilmiyordum, bir zararı da olmadı ama açıldığı zaman BIOS yazıları bir şeyler yaptı bir şeyler yükledi anlamadım ne olduğunu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı