Gigabyte B650 Gaming X AX V2 anakart nasıldır?

springtrap.166

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ekran kartı:amd radeon 7800xt işlemci:amd ryzen 5 7500f ram:g skill 32gb ddr5 6000mhz ssd:kingston renegade 1tb işlemci soğutucu:rampage octagon c60 anakart:gigabyte b650m s2h kasa/psu:vento vg20al 850watt
İleride anakart geliştirmeyi düşünüyorum, alırken kaliteli alayım dedim. Bu anakart Wi-Fi 6E destekliyor PCI-e 5.0 var 3 tane M.2 slotu var 8000 TL fiyatına göre bence gayet iyi. Bu anakart alınır mı?

İleride anakart geliştirmeyi düşünüyorum, alırken kaliteli alayım dedim. Bu anakart Wi-Fi 6E destekliyor PCI-e 5.0 var 3 tane M.2 slotu var 8000 TL fiyatına göre bence gayet iyi. Bu anakart alınır mı?
Reis hemen aynı özelliklerde Gigabyte Eagle AX B650 var 7k fiyatı, yine MSI B650-S Wi-fi var oda güzel kart ama onun 2 tane M2 slotu var, ikisninde linklerini bırakayım:

Reis hemen aynı özelliklerde Gigabyte Eagle AX B650 var 7k fiyatı, yine MSI B650-S Wi-fi var oda güzel kart ama onun 2 tane M2 slotu var, ikisninde linklerini bırakayım:
Hocam bunlarda pcıe 5 yok. Anakartı pcıe 5 almayı düşünoyrum ileride tekrar masrafa girmemek için.

B650 Gaming X AX V1 de 60a dayanıklı CPU'dan sorumlu 8 faz kullanmışlar. Testlerde de gayet başarılı gözüküyor. V2 olanda ne değişti bilmiyorum ama, alınabilir bir anakart gibi geldi bana.

Desktop Screenshot 2025.04.22 - 22.39.23.69.png

Şimdi Gigabyte'ın sitesinden kontrol ettim. Yine CPU için 8 faz kullanmışlar. İlk versiyon 8+2+1 iken V2 versiyonu 8+2+2 kullanıyor. Bu iyiye işaret.

B650 Gaming X AX V1 de 60a dayanıklı CPU'dan sorumlu 8 faz kullanmışlar. Testlerde de gayet başarılı gözüküyor. V2 olanda ne değişti bilmiyorum ama, alınabilir bir anakart gibi geldi bana.

Eki Görüntüle 2475769

Şimdi Gigabyte'ın sitesinden kontrol ettim. Yine CPU için 8 faz kullanmışlar. İlk versiyon 8+2+1 iken V2 versiyonu 8+2+2 kullanıyor. Bu iyiye işaret.
Yani bu fiyata alınır değil mi? ilerde 7800x3d ye geçmeyi düşünüyorum x3d boost var diye biliyorum özellikleri çok güzel bence.

Yani bu fiyata alınır değil mi? İleride 7800x3D ye geçmeyi düşünüyorum X3D Boost var diye biliyorum özellikleri çok güzel bence.

X3D Boost olayı bir işe yaramıyor. Pazarlama stratejisinden ibaret. Bende 7800x3D kullanıyorum açık-kapalı fark göremedim. Hatta açarsan SMT kapattığı için sanal çekirdekler devre dışı kalıyor. Doğal olarak çok çekirdekli işlemlerde çok düşük puan alıyorsun.

Bu fiyata alınır gibi gözüküyor. B650 Tomahawk vs vardı bu fiyatlara eskiden ama, fiyatlar uçtu gitti.

X3D Boost olayı bir işe yaramıyor. Pazarlama stratejisinden ibaret. Bende 7800x3D kullanıyorum açık-kapalı fark göremedim. Hatta açarsan SMT kapattığı için sanal çekirdekler devre dışı kalıyor. Doğal olarak çok çekirdekli işlemlerde çok düşük puan alıyorsun.

Bu fiyata alınır gibi gözüküyor. B650 Tomahawk vs vardı bu fiyatlara eskiden ama, fiyatlar uçtu gitti.
Saolun hocam

hocam bende söyle bir sistem alacağım,
7800x3d
9070XT
XPG Caster 16x2 6000mhz cl30
Kingston Renegade 1TB
bu sistem için Gigabyte Eagle AX mi almalıyım X AX V2 mi? hangisi daha uyumlu,iyi olur?

hocam bende söyle bir sistem alacağım,
7800x3d
9070XT
XPG Caster 16x2 6000mhz cl30
Kingston Renegade 1TB
bu sistem için Gigabyte Eagle AX mi almalıyım X AX V2 mi? hangisi daha uyumlu,iyi olur?
Gaming X AX V2 alın geçin, zaten ikisi arasında 400TL fark var, 400 TL için daha düşük soğutma ve daha düşük ses kartlı modeli almaya gerek yok:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı