Gigabyte B650M DS3H sisteme 2 RAM takınca siyah ekran

lovara

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir sistem topladım ve siyah ekran sorunu yaşıyorum.

Anakart: Gigabyte B650M RAM ise Kingston 16x2 6000MT/s DDR5.

Eğer RAM'lerden sadece 1'ini takarsam sorunsuz olarak bilgisayar başlayabiliyor. Bu şekilde Windows kurdum, BIOS güncellemesi yaptım. Ama 2. RAM'ı takıp PC'yi açmaya çalıştığımda siyah ekranda kalıyor. Dual'ya da seri her türlü bağlantı şeklini denedim. EXPO2(5600MHz) profilini aktif edip 5600MHz de denedim sonuç yine aynı. Tek RAM ile sorunsuz çalışıyorken 2 RAM bir arada neden siyah ekranda kalıyor olabilir bir çözümü nedir acaba? Ayrıca her iki RAM'de tek tek çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

RAM'leri nasıl taktınız?

Soldan 2. Ve 4. Slota takmanız gerekli.

RAM'leri nasıl taktınız?

Soldan 2. Ve 4. Slota takmanız gerekli.
bütün kombinasyonları denedim ilk olarak 1 ve 3e sonra 2 ve 4e taktım. 1,2 - 2,3 - 3,4 bütün çiftli durumlarda 2 ram takılıyken siyah ekranda kalıyor. tek ramı nasıl taksam sorunsuz çalışıyor.

BIOS güncellemesi yapın hocam yapmadıysanız.
yaptım aklıma gelen ilk şey bu oldu zaten

birisi ramleri kit olarak değil tek tek aldığım için bu durumu yaşayabileceğimi söyledi.
ramın tam modeli şu:
Kingston FURY Beast 16GB (1x16GB) 6000MT/s DDR5 Ram KF560C40BB-16

tek başına destekliyor olarak görünüyor 2 tane ayrı ayrı bundan aldığım için mi bu durum var acaba ? eğer öyleyse hızlıca iade edeceğim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…