Gigabyte B650M için EXPO DDR5 RAM önerisi

Bütçe
5000
Yukarıda dediğim gibi sıradan bir kullanıcı için 8000 çok zor. En iyisi 6400 ya da 6200 kullanmak.
1699447091494.png

Hocam şu kısım kafamı karıştırdı DDR4 neden yazıyor?

@deadfellow hocam aldım RAM'ı diğer konularda mesajınızı gördüm. Şu Hynix - m-die olayı nedir?

@deadfellow RAM'lerden biri bozuldu. Garanti konusunda Patriot ile iletişeme geçtim ürünü kendim kargolamamı istediler. Fiyat araştırdım ortalama 30-40 dolar fiyat biçtiler. Uygun diye aldık ama garantiye gelince biraz patladım doğrusu ürünü şimdi versem 15 gün zaman kaybı + 40 dolar gümrük işlemleri.
Ne yapacağımı bilemedim. İthalat Ücreti olmadan yetkili satıcı ünvanlı bir yerden mi RAM almam mantıklı?

Bu mesela önerir misiniz? Hynix - m-die olayı nedir? Önerir misiniz bu modeli?

Son düzenleme:

Bozulması çok zor nasıl başardın bilmiyorum :( Attığımı alabilirsin Hynix garanti, A die bile çıkabilir.
kendi kendine bozuldu hocam şöyle bilgisayarı açtığımda görüntü gelmedi. Anakartın arkasındaki usb portlarını görmedi. ramleri çıkartıp teker teker portlarıda denedim. bozuk olan ram sorun devam etti bozuk olmayan ramde sıkıntı yok.

kendi kendine bozuldu hocam şöyle bilgisayarı açtığımda görüntü gelmedi. Anakartın arkasındaki usb portlarını görmedi. ramleri çıkartıp teker teker portlarıda denedim. bozuk olan ram sorun devam etti bozuk olmayan ramde sıkıntı yok.
O zaman belki anakarttan dolayı bir şey olmuş olabilir. Her iki slotta da tek RAM çalıştı mı?

Son düzenleme:
Demek istediğim şey Hynix çip gelmesi garanti ve a die bile çıkabilir.

Hocam bu arada anakart bellek desteği mevzusu nedir?

Desteği var mı?

@deadfellow

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı