Gigabyte B650M-K Windows 11'de Secure Boot TPM 2.0 açılmıyor

Selman çırak

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Gigabyte 650M-K anakarta sahibim ve Secure Boot ile TPM 2.0'ı etkinleştiremiyorum. Etkinleştirebilmem için BIOS'ta "Platform Key" (PK) seçeneğini aktif etmem gerekiyor. Ancak bunu aktif ettiğimde bilgisayar ekran vermiyor ve siyah ekranda kalıyor.

Sanırım Gigabyte bu sorunu yıllardır çözmüyor ve ben de TPM 2.0'ı açamadığım için sürekli mavi ekran hatası almaktan sıkıldım.

Gigabyte anakartlarda Secure Boot'u etkinleştirmenin bir yolunu bulan varsa, yardımcı olabilir mi rica etsem?

Arkadaşlar merhaba,
Gigabyte 650M-K anakarta sahibim ve Secure Boot ile TPM 2.0'ı etkinleştiremiyorum. Etkinleştirebilmem için BIOS'ta "Platform Key" (PK) seçeneğini aktif etmem gerekiyor. Ancak bunu aktif ettiğimde bilgisayar ekran vermiyor ve siyah ekranda kalıyor.

Sanırım Gigabyte bu sorunu yıllardır çözmüyor ve ben de TPM 2.0'ı açamadığım için sürekli mavi ekran hatası almaktan sıkıldım.

Gigabyte anakartlarda Secure Boot'u etkinleştirmenin bir yolunu bulan varsa, yardımcı olabilir mi rica etsem?

Gigabyte B650M S2H modeli değil mi? Öyle bir model yok çünkü. B650M S2H modelinde Secure Boot sorunu var.

İlk defa görüyorum kusura bakmayın. Bu modeli de biraz araştırıp herhangi bir kronik sorunu var mı bakabilirsin.
"İnanın bana, çok fazla araştırdım. Hiçbir sonuç alamadım. Tek bildiğim, Platform Key (PK)’yi aktif ettiğimde TPM 2.0’ın açıldığı, ama bu sefer de ekranın gelmediği." Gerçekten yoruldum yardım istiyorum artık.

"İnanın bana, çok fazla araştırdım. Hiçbir sonuç alamadım. Tek bildiğim, Platform Key (PK)'yi aktif ettiğimde TPM 2.0'ın açıldığı, ama bu sefer de ekranın gelmediği." Gerçekten yoruldum yardım istiyorum artık.

Bununla ilgili bir sürü konu var araştırdıysanız Gigabyte anakartlarda. Genellikle Gigabyte modelleri kronik sorunlu oluyor sizinkide tahminimce öyle garantisi varsa garantiye gönderin yeni BIOS yazsınlar.

Bununla ilgili bir sürü konu var araştırdıysanız Gigabyte anakartlarda. Genellikle Gigabyte modelleri kronik sorunlu oluyor sizinkide tahminimce öyle garantisi varsa garantiye gönderin yeni BIOS yazsınlar.
Malesef garantisi yok, yurt dışından hediye olarak geldi bu konuyla ilgili başım çok ağrıdı ve birde ben konu oluşturayım dedim. Umarım bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olmaya çalışır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı