Gigabyte B650M S2H sistemde BIOS menüsünde takılmalar oluyor

• Konuyu başlatan lastqos
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 106

lastqos

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Crucial Pro OC 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36
Ekran kartı
GIGABYTE RTX 4070 WINDFORCE OC 12G
Anakart
GIGABYTE B650M S2H
İşlemci
RYZEN 5 7500F
Yeni topladığım sistemde BIOS menüsünde ağır takılmalar yaşıyorum. Neredeyse hiç kontrol edemiyorum BIOS menüsünü. Belleklerden şüpheleniyorum ama hiç normal bir takılma değil aşırı fazla. EXPO açıp 6000MHz aldığımda bellekleri açılıyor fakat takılmalar fazla. 5200MHz yapınca yine oluyor. BIOS güncellemesi yaptım. Önce en son sürüm kararlıya daha sonra en son sürüme güncelledim fakat düzelmedi. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Yeni sistemde hiçbir şey yapamıyorum.

Sistem:
Gigabyte B650M S2H.
Gigabyte RTX 4070 Windforce OC 12g.
Ryzen 5 7500F.
Crucial 6000MHz (2x16)

Yeni topladığım sistemde BIOS menüsünde ağır takılmalar yaşıyorum. Neredeyse hiç kontrol edemiyorum BIOS menüsünü. Belleklerden şüpheleniyorum ama hiç normal bir takılma değil aşırı fazla. EXPO açıp 6000MHz aldığımda bellekleri açılıyor fakat takılmalar fazla. 5200MHz yapınca yine oluyor. BIOS güncellemesi yaptım. Önce en son sürüm kararlıya daha sonra en son sürüme güncelledim fakat düzelmedi. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Yeni sistemde hiçbir şey yapamıyorum.

Sistem:
Gigabyte B650M S2H.
Gigabyte RTX 4070 Windforce OC 12g.
Ryzen 5 7500F.
Crucial 6000MHz (2x16)
BIOS takılması hayra alamet değildir - bir video çekip izlenebilecek bir yere public/genel olarak at bakalım. İyi ihtimal anakart bozuktur.

Sistemin kalan özellikleri neler yaz bir, PSU var mı, SSD'ler HDD'ler neler.

BIOS takılması hayra alamet değildir - bir video çekip izlenebilecek bir yere public/genel olarak at bakalım. İyi ihtimal anakart bozuktur.

Sistemin kalan özellikleri neler yaz bir, PSU var mı, SSD'ler HDD'ler neler.
Video buraya yüklemeyi denedim fakat kabul etmedi mp4 formatı olduğu için ama genel bir takılma ve yavaş akan ekran düşünün. Sayfa yukarıdan aşağıya yavaş bir şekilde yükleniyor.

Thermaltake Smart BX1 650W
Crucial 1TB E100 Nvme SSD

Bios pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar takmayı denediniz mi?
Denemedim fakat onu deneyeceğim. Default BIOS ile ilk açılışta sıkıntı yoktu aslında. EXPO'dan sonra makine daha eski haline dönemedi.

Video buraya yüklemeyi denedim fakat kabul etmedi mp4 formatı olduğu için ama genel bir takılma ve yavaş akan ekran düşünün. Sayfa yukarıdan aşağıya yavaş bir şekilde yükleniyor.

Thermaltake Smart BX1 650W
Crucial 1TB E100 Nvme SSD
Evet buraya yükleyemiyoruz malesef, format ve boyuttan ötürü - youtube veya google drive yükleyebilirsin.

Bu arada GPU'na PSU'dan bağlantıyı nasıl yaptığının fotoğrafını da koy, elektirik bağlantısı hatalıysa o da tatsızlık yapar.

Bunun gibiyse genelde yanlıştır.

Evet buraya yükleyemiyoruz malesef, format ve boyuttan ötürü - youtube veya google drive yükleyebilirsin.

Bu arada GPU'na PSU'dan bağlantıyı nasıl yaptığının fotoğrafını da koy, elektirik bağlantısı hatalıysa o da tatsızlık yapar.

Bunun gibiyse genelde yanlıştır.
Ekran kartını 16 pin olacak şekilde kutudan çıkan dönüştürücü ile taktım.

Dosya Ekleri

• 20251107_234526.jpg
    20251107_234526.jpg
    124,2 KB · Görüntüleme: 5
Ekran kartını 16 pin olacak şekilde kutudan çıkan dönüştürücü ile taktım.
Tamam video'yu yükleyebilir misin bir yerlere?

O Y şeklinde birleşip GPU'ya giren kablolar "tek" bir kablo değil di mi? İki ayrı kablo?

Evet Y şeklinde bir kablo. 16 pin to 8 pin.
Video çok iyi ve açıklayıcı - silmezsen iyi olur.
Sistemin tümüyle birbiriyle el sıkışmasını sağlayan BIOS'unun bu kadar yavaş olmaması gerek.

Anlamadın soruyu; çıkan kablo Y fakat PSU'dan gelen iki AYRI kablo bu Y'de mi birleşiyor yoksa tek bir kablo ikiye ayrılmış, sen bunları Y ile mi birleştirdin¿ İki ayrı kablo Y'de birleşecek, bir kablodan ayrılan ikisi tekrar Y'de birleşmeyecek. Kontrol et.

Yalnız bir saniye... EXPO kapalı dener misin? Ben burada senin RAM'ini niye bulamadım?

Video çok iyi ve açıklayıcı - silmezsen iyi olur.
Sistemin tümüyle birbiriyle el sıkışmasını sağlayan BIOS'unun bu kadar yavaş olmaması gerek.

Anlamadın soruyu; çıkan kablo Y fakat PSU'dan gelen iki AYRI kablo bu Y'de mi birleşiyor yoksa tek bir kablo ikiye ayrılmış, sen bunları Y ile mi birleştirdin¿ İki ayrı kablo Y'de birleşecek, bir kablodan ayrılan ikisi tekrar Y'de birleşmeyecek. Kontrol et.

Yalnız bir saniye... EXPO kapalı dener misin? Ben burada senin RAM'ini niye bulamadım?
PSU'dan 8-8 şeklinde iki PCI-E kablo geliyor. Bu iki kabloyu ekran kartının kutusundan çıkan Y şeklinde kabloya takım. O kabloyuda tek 8 pin olacak şekilde ekran kartına taktım. Evet anakartın uyumlu bellekler listesinde mevcut değil ama bunu önemli bir durum olarak görmedim. EXPO kapattım şu an hiç açılmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı