Merhabalar,
- Yeni sistemi topladıktan sonra uzun zamandır Mavericks kurmayı düşünüyordum ve üşendiğimden kuramıyordum. Bugün dualboot bir şekilde Mac OS X Mavericks'i kurdum. Şuanda sıkıntısızca kullanabiliyorum. Neler yaparak kurduğumuda aşağıda anlatıyorum.
Donanımlarım;
- Gigabyte B85M-D3H Anakart
- Intel Core i7-4790 Haswell Refresh İşlemci
- 8GB 1333 MHz Kingston Bellek
- ASUS ENGTX 560 Ti 1GB 256Bit Ekran kartı
- Seagate 1TB 7200 RPM HDD
BIOS Düzenlemeleri
- Rev 1.x olan anakartımı sitesinden en güncel BIOS ile güncellemesini yaptım.
- Kendi optimizeli ayarlarına geri çekerek aşağıdaki işlemleri yaptım.
-- XCHI Hand-off ve EHCI Hand-Off ayarlarını enabled yaptım. VT-d kısmını ise Disabled yaptım.
-- Integrated GPU yani Intel HD Graphics'i kapattım ve Clover ile kurulum yaptım.
-- İlk denemelerimde USB bozuk olduğundan dolayı kuramadım. Başka USB belleğe atıp öyle kurulum yaptım şuanda sıkıntıszca çalışıyor.
USB Düzenlemesi
- USB bellekten herhangi bir oynama yapmadan ve kod girmeden direk boot ederek kuruluma başladım.
Kext
- Şuanda Realtek 8111 sürümünü indirip kurmam gerekiyor, onuda yarın yapmayı düşünüyorum şuanda Windows'tan yazıyorum.
- Yeni sistemi topladıktan sonra uzun zamandır Mavericks kurmayı düşünüyordum ve üşendiğimden kuramıyordum. Bugün dualboot bir şekilde Mac OS X Mavericks'i kurdum. Şuanda sıkıntısızca kullanabiliyorum. Neler yaparak kurduğumuda aşağıda anlatıyorum.
Donanımlarım;
- Gigabyte B85M-D3H Anakart
- Intel Core i7-4790 Haswell Refresh İşlemci
- 8GB 1333 MHz Kingston Bellek
- ASUS ENGTX 560 Ti 1GB 256Bit Ekran kartı
- Seagate 1TB 7200 RPM HDD
BIOS Düzenlemeleri
- Rev 1.x olan anakartımı sitesinden en güncel BIOS ile güncellemesini yaptım.
- Kendi optimizeli ayarlarına geri çekerek aşağıdaki işlemleri yaptım.
-- XCHI Hand-off ve EHCI Hand-Off ayarlarını enabled yaptım. VT-d kısmını ise Disabled yaptım.
-- Integrated GPU yani Intel HD Graphics'i kapattım ve Clover ile kurulum yaptım.
-- İlk denemelerimde USB bozuk olduğundan dolayı kuramadım. Başka USB belleğe atıp öyle kurulum yaptım şuanda sıkıntıszca çalışıyor.
USB Düzenlemesi
- USB bellekten herhangi bir oynama yapmadan ve kod girmeden direk boot ederek kuruluma başladım.
Kext
- Şuanda Realtek 8111 sürümünü indirip kurmam gerekiyor, onuda yarın yapmayı düşünüyorum şuanda Windows'tan yazıyorum.