Gigabyte B85M ethernet çalışmıyor

Tellioğlu

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sahip olduğum Gigabyte B85M-HD3 rev 2.0 anakartımda bulunan dahili ethernet portu bir haftadır çalışmıyor.
Pc'ye macOS kurulumu gerçekleştirene kadar sorunsuz çalışıyordu. Restart attım ve windowsa geçtim fakat Tanımlanamayan ağ diyor ve bağlanmıyor hiçbir türlü. Sorunun macOS ile bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Denediğim yöntemler:

Bağdaştırıcıyı sıfırlamak
Windows ağ ayarlarını sıfırlamak
Driverları tekrar kurmak
Kabloyu çıkartıp takmak

İnternetteki araştırmalarım sonucu CMD üzerinden belirli komutlar ve son çare Windowsa format atmak ( format atmadan önce macOS'in kurulu olduğu diski bilgisayardan söktüm hala daha takılı değil. )
Format sonrası tüm driverları güncellemek.

Şu anda harici bir Wifi adaptörü kullanıyorum sorunsuz bir şekilde. Farklı bir işletim sistemi deneme şansım da pek yok. Zaten macOS üzerinde de kextler eksik olduğu için ağ bağlantısı yoktu.

Ekran Görüntüsü (1).png
Yok mu herhangi bir çözümü olan ?
Sayın @Recep Baltaş ve @Ali Güngör haftalardır çözüm arıyorum ilgilenebilir misiniz?

Son düzenleme:
BIOS ayarlarıyla hiç uğraştınız mı? Oradan kapatma ihtimaliniz var.
Load & Save optimized defaults yaptım. Değişen bir şey yok.
Sorunu çözdüm sonunda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı