Merhaba yeni bir sistem topladım ve BIOS güncelleme ile alakalı arastırma yaptım ve anakartımın son guncelleme acıklamasında ki uyarı şöyle.
- Sağlama toplamı: 5b54.
- Eclypsium research tarafından bildirilen download assistant güvenlik açıklarının adresleri.
- Intel yeni nesil işlemciyi destekler ve güçlendirir.
- CPU ucode 0x104 seçim seçeneğini ekleyin (eski ucode sürümü, adreslenmemiş işlemci güvenliği endişelerine yol açar, kullanım riski size aittir)
- Uyarlanabilir Vcore modu ile CPU dahili Vcore ve CPU ring voltajını negatif ofset ile ayarlayın, potansiyel sıcaklık düşüşleri sağlar ve sistem kararsızlığına yol açabilir. Çalışılabilir ofset seviyesi CPU'ya bağlı olarak değişir, başlangıç değeri olarak -100Mv'yi deneyin.
- CPU dahili Vcore ve CPU ring voltage ofseti, yalnızca 0x104 ucode sürümüyle eşleştirildiğinde k-SKU işlemcilerde çalışır.
- Bellek tek 24 GB modül uyumluluğu optimizasyonu.
Sanki olumsuz durumlarada sebep olabiliceğinden bahseden maddeler var. Bu maddeleri daha anlaşılır sevıyede acıklayabilir misiniz?
2. bir sorum ise, bir videoda şöyle birisi aralardaki gelen BIOS sürümlerini tek tek güncelleyerek en son güncellemeye kadar gidilmesi gerekiyor gibi bir şey söylüyor. Hepsi tek tek birbirini tamamlıyormuş gibi bir şey söylüyordu. Böyle bir şey var mıdır?
Anakart modeli: Gigabyte B760M aours Elite AX ver.1.0
İşlemci: Intel i913900K.
Son düzenleyen: Moderatör: