Gigabyte BIOS güncellemesiyle voltaj ayarının kaldırılması

Akif

Technopat
Sosyal Tayfı
Katılım
4 Mart 2014
Mesajlar
21.113
Makaleler
65
Çözümler
110
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğretmen
Firmalar ne düşünüyor bilmiyorum. BIOS'umu güncellediğimde tüm ayarlar da sıfırlandı. Üstüne bir de işlemci voltaj ayarı ve bellek kontrolcüsü voltaj ayarı kaldırılmıştı. AMD Overclocking sekmesinde bile yok artık. O kısımda sadece tamsayı girdisi yapılabiliyor. Voltaj ayarı ya 1 ya da 2 oluyor yani. Anlayamadım onu zaten baştan. En kötü Pstate Overclock yaparım dedim o da yok. Herhangi bir şekilde voltaj ayarı yapamıyorum işlemciye. Millet ileri gider bunlar geri gidiyor. Akıl oynatmamak elde değil. Ulan dün daha iyiydi bilgisayarım ne diye güncelledim o zaman?
 
B450M S2H bende de var. F61D'yi ilk sunduklarında kurmuştum. Ryzen 51600AF'ye undervolt yapıyordum. +48 veriyorum 1.164'de çalışıyor. Sonra F61'e düştüm Windows 11'e geçerken sıkıntı oluyormuş bir dönem. Şimdi tekrar F61D kurmadım ama voltajı değiştirme vardı. Sadece dinamik voltaj tabii, sürekli inip çıkıyor arada ufak ufak.
 
Ryzen Master ile yapılan ayarlar nasıl hocam?
BIOS'tan yapıyorum hocam sadece. Ryzen Master hata verebiliyor zaman zaman.
F61'e düşüyorum öyleyse hocam ben de. Bir de öyle deneyeyim. Hangi sekmeden yapıyordunuz bu arada?
 
Bu sayfadan. En üstteki, alttaki ikiye dokunmayın.
Ama bundan önce stabil voltaj yakalamak için bazı şeyleri kapatmanız gerekiyor, biliyor musunuz onları? Sadece Core Clook vermek stabil değeri verdirmiyor bu anakartta, tasarruf modu açık voltaj dalgalanıyor o ayarları kapatmadan.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı