Gigabyte D6 RTX 2060 fan hatası

emresahinner

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ekran kartını alalı 8-9 ay oldu lakin son 1-1.5 aydır video içinde gördüğünüz gibi sürtünme sesi yapıyor. Normalde MSI Afterburner kullanmıyorum veyahut bilgisayarım üzerinde BIOS (ASUS B450M)'un vermiş olduğu 'normal mode - optimal mode' seçeneğinden sistemi daha iyi kullanacağım o modu seçiyorum genellikle. Ekran kartı 40(?) derecelere kadar fanı kolay kolay döndürmüyor lakin 60derece %55 ve %75 arasında fan RPM dönüş hızı olduğu zaman genelde bu sesi yapıyor. Çok oyun oynayan bir insan değilim keyfe keder girerim lakin gerek oyunda gerek oyun oynamadığım vakitlerde de bu sorunu yaşıyorum. Bazen çok kafa üşüttüğünden, mecburen fan RPM'ini arttırmaktan başka çarem kalmadı. İşim gereği şu an ekran kartını veyahut önümüzde ki aylar da olsa garantiye yollayamam, en aşağı 2 hafta ekran kartının olmaması çok kötü olur benim için. Sizce sorun nedir? Bu arada hiç ekran kartını açmadım, temizliğini yaparım lakin herhangi bir kablo ayarlarıyla vesaire oynamadım. (son olarak video da olduğu gibi sürekli elimle fanı durdurmuyorum sadece o video içindi. Ben normalde işlemci soğutucusundan geldiğini sanıyordum, 300-500 liralık fan neticesinde ne yapalım kafasındaydım lakin bir gün daha çok gürültülü olmaya başlayınca işlemci fanlarını elimde durdurunca sorunun ne kasa fanından, ne PSU fanından ne de işlemci fanından olmadığını anladım. Sorun ekran kartındanmış.)
Konuya alakalı video;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Video yeni yüklendiğinden kalitesiz olabilir.)

Şu an film harici bir şey açık değil ve göründüğü gibi bu halde bile ses çıkarıyor. MSI Afterburner ile ayarladığım 'özel ayar' ile beraberinde fan sürtünme sorunu kesiliyor sadece fanın hızlı dönmesinden ufak ses geliyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    24 KB · Görüntüleme: 44
  • 1.PNG
    1.PNG
    156,7 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığınız probleme üzüldüm, aynısını yaşadım, kartı bayram yoğunluğunda yolladım garantiye. 1 hafta içinde iade veya değişim belgesi verdiler kart hem ses hem de ısınma açısından problemli. Bunu yaşayan tek değilsiniz, garantiye gönderin derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı