Gigabyte F2A68HM-DS2 (Rev. 1.0) Modlanmış Bios

Hardware_Lover

Kilopat
Makaleler
1
Sayın dostlarım bu anakartı alalı 4 sene oldu ve 2015’ten bu yana BIOS güncellemesi gelmedi. Bende bu anakartı kullanan diğer kardeşlerimizi düşünerek F2D son sürüm olan BIOS’a bir takım düzenlemeler ve eklemeler yaptım.
Yapılan düzenlemeler:
-AMD Orom EFI 6.1 sürümünden 7.2 ye güncellendi.
-AMD VBIOS, EFI Gop 1.57 sürümünden 1.65 e güncellendi.
-Lan Pxe 2.027 sürümünden 2.66 sürümüne güncellendi.
-Overclock yeteneğini sınırlandıran kilitler kaldırıldı.
-Overclock için daha verimli olan 2016 microcode yüklemesi yapıldı.

Hatırlamadığım bayağı güncelleme yapıldı. :)
Ve sonuç..
28342466_1613842762038726_1339567224_o.jpg
BIOS'un yüklenmesi için video da hazırladım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
bios işi çok sıkıntı senin yaptığın güncellemeye güvenip indirmez kimse.
Ben emek verdim kendi bilgisayarıma kurdum kullanıyorum. Dedim ki bu anakartı kullanan başka kardeşlerimiz de yararlansın, artık kişinin keyfine kalmış bana güvenmezse dual bios var anakartta yedek bios'tan geri eski biosu alabilir ki ihtiyaç duymazlar zaten. :)
Komik gelen ne kardeşim işlemcinin 2 çekirdek olup i7-5960x işlemciyi single thread performansta ezmesi mi ?

Son düzenleme:
Görev yöneticisinden SS atar mısın dostum? CPU-Z bi de.
Kardeşim chipset üzerindeki soğutucuyu söktükten sonra benden cpu-z istiyorsun. 100x45 = 4500 Mhz şuan stabil kullanım hızım. Chipseti soğutarak host clock yani bus hızını 100 den 109,06 ya çekip 109,06x69 yaparak 7.525Mhz elde etmem lazım fakat voltaj dengesinden sanırım 75Mhz eksik alıyorum. Bu işler soğutmaya bakar ve 7.45 de sürekli bir kullanım elde edemem en fazla 5.5Ghz olur ki onun içinde fanlı bir heatsink lazım chipset üzerine.
Ekran Alıntısı.JPG

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı