Öncelikle okuyan arkadaşlara merhaba...
Amd A serisi apularla olan bir videonuzda gpu'nun belleğini yükseltmek üzere bir konudan bahsediliyordu ve bende video yardımıyla bunu yapacaktım. Fakat bir türlü bios menüsüne giremiyorum.
Şöyle ki:
Açılışta kısayol tuşlarını gösteren yönerge ekranı geliyor. İşte f9 f12 falan diye. Del tuşuna veya f9'a ya da f12'ye bastığımda sadece fare imleci görünüyor. Fare imlecini hareket ettirebiliyorum ama başka görüntü yok. Ayrıca bilgisayarı resetleyip herhangi bir tuşa basmadığımda gayet sağlıklı bir şekilde windows 10 açılıyor.
Yaptıklarımı söyleyeyim... Hdd kablosunu çıkardım, bios pilini çıkardım, windows içinden ayarlar bölümünden direk biosa girme ayarı ile de denedim, klavye üzerinde olabilecek bütün tuşları ve kombinasyonları denedim, her seferinde sadece fare imleci çıkıyor...
Sıkıntımı çözerseniz sevinirim.
GEREKEBİLECEK BİLGİLER:
Anakart: Gigabyte F2A88X-D3H
İşlemci: AMD A10-6800K
Monitör olarak televizyon kullanıyorum : Vestel SMART 50PF7175 127 EKRAN LED TV
hdmi bağlantı kullanıyorum...
NOT: Sistemimi yedeklemek için Acronis True İmage 2013 kullanıyorum. True image programının Startup Recovery Manager adlı bir girişi var. Bilgisayar açılırken kısayolları gösteen giriş sayfasından sonra extra bir sayfa daha geliyor ve orada f11 tuşuna basınca bios üzerinden kurtarma yapmanızı sağlıyor. Acaba bu program biosa girmeme engel oluyor olabilir mi?