GIGABYTE F2A88XM-D3H vs ASUS A88XM-A

Yer
Eskişehir Odunpazarı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakartlar hakında bilgim pek yok ama yaklaşık iki gündür baya araştırma yaptım (Atx nedir, RAM slotları, boot hızı, işlemci soketleri vb.)
Neyse benim sistemin geleceğe dönük olmasını istiyorum AMD tabanlı APU bir sistem olacak. APU'larda RAM'lerin hızlarının yüksek olması performansa artıymış o yüzden 2400MHz destekleyen anakartlara baktım. Ucuz olanlarda 2 RAM slotu vardı bu benim için eksi. İlerleyen zamanlarda RAM ekleyemem. 4 tane RAM slotu olan 2 tane temiz anakart buldum temel özellikleri hemen hemen aynı sizce hangisini seçmeleyim?

Benim aklımda bir de soru işareti kaldı. Asus'un özelliklerinde 2 tane RAM slotu olduğu yazıyor ama resimde 4 tane RAM slotu var. Uzun lafın kısası bu anakartlardan hangisini seçeyim?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
..sistemin geleceğe dönük olmasını istiyorum..
Bu pek mümkün değil zira yeni mimari ile soket ve RAM tipi değişecek.
Asus'un özelliklerinde 2 tane RAM slotu olduğu yazıyor ama resimde 4 tane RAM slotu var.
Yanlış bilgi girilmiş, 4 adet slot var.
Uzun lafın kısası bu anakartlardan hangisini seçeyim?
Asus olanı almalısın. GB anakartlarda RAM frekansı sorun çıkartabiliyor.

Fm soketleri Fm+'ı da destekliyormuş yani FM işlemciyi FM+ bir anakarta da takabilirim gerçi öyle bir şey olacağı zaman yeni bir PC parası birikmiş olur DDR4 anakart ile bu APU sistem toplanması hakkında da bilgim yok o yüzden DDR3 seçtim ki daha uzun süre DDR3 RAM'lerin en kötü 2. elini çarşıda bulabilirim ;) Şu an üsteki internet kafede DDR2 hala bulunuyor.

Tercihimi Asus kullanacağım bu arada dediğiniz gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartların ikisi de Amd A88x chipsete sahip sadece yani eşdeğer kartlar sayılır fakat Gigabyte biraz daha dolu (pcie yuvası usb portu) Gigabyte'ın desteği nasıl olduğu burada önemli nokta yoksa fiyat olarak da Gigabyte daha uygun fiyatlı ve öne çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı