Gigabyte G24F-2 monitör 2 taraftan görüntü yutuyor

Makaleler
5
Derdimi nasıl anlatacağım bilmiyorum. Monitörün sağ sol taraflarında bulunan görüntüler yutuluyor. Eğer tam o hizaya geçip bakarsam sorun yok görüntü orada ama monitörü ortalayıp oturduğumda iki taraftan da görüntünün bir kısmı, fotoğraftan belli oluyor mu emin değilim ama, fotoğrafta da gözüktüğü gibi o a kısımları çıplak gözle belli olmuyor.

IMG_20230531_201220.jpg

Eki Görüntüle 1801435

Dosya Ekleri

• IMG_20230531_201322.jpg
    IMG_20230531_201322.jpg
    53,9 KB · Görüntüleme: 47
Arkadaşlar tekrar merhaba bugün eski VA panel Philips 242e1gaj monitörümü kutusundan çıkarıp 2 port ile de test ettim ve sorunun G24F-2'den kaynaklı olduğuna emin oldum. İlk başta iade etmeyi düşünmüştüm ama hem renk hem ghosting olarak G24F-2 kat kat öndeydi bu yüzden değişim için kargoya göndermeye karar verdim.

@Elegant Lotus hocam montiör değiştirildi aynı sorun var. Bu sefer denerken 1metre kadar uzağında durunca sorunun olmadığını ama monitöre yaklaştıkça sorunun belirgenleştiğini fark ettim. Kendim yapabileceğim bir çözüm var mıdır?
Hayır yok sanırsam. Ayarları kurcalayın ve hertz düşürün belki düzelir.

Hayır yok sanırsam. Ayarları kurcalayın ve Hertz düşürün belki düzelir.

Hocam farklı bilgisayar ve portlarla denedim. Sorun devam ediyor. 1 metreden yakına girdiğim anda sol taraf yok olmaya başlıyor. Normal kullanımımda da monitöre hafif sağdan bakan biriyim rahatlık için. Yani hem oyun oynarken hem de günlük kullanımda iyi bir iş çıkarmıyor benim için. 2 farklı ürünle aynı sorunu yaşamak üzdü. İlk fırsatta iade edip stok gelirse AOC 24G2SPU/BK modelini almayı düşünüyorum şu an için.

Hocam farklı bilgisayar ve portlarla denedim. Sorun devam ediyor. 1 metreden yakına girdiğim anda sol taraf yok olmaya başlıyor. Normal kullanımımda da monitöre hafif sağdan bakan biriyim rahatlık için. Yani hem oyun oynarken hem de günlük kullanımda iyi bir iş çıkarmıyor benim için. 2 farklı ürünle aynı sorunu yaşamak üzdü. İlk fırsatta iade edip stok gelirse AOC 24G2SPU/BK modelini almayı düşünüyorum şu an için.

Ayrıca bu sorun var mı diye 2 farklı monitörde de denedim. Diğer monitörlerde ekrana çok yaklaşınca oluyordu ve onda da çok büyük bir miktarda olmuyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı