Gigabyte G24F-2 panelinde ghosting mi var?

muro44

Kilopat
Monitör
G24f-2
Selam abilerim ve kardeşlerim, bu ürünü bana önerdikleri için aldım bugün geldi 0 ölüpiksel hiç yoktur, fotoğrafta gördüğüm ya ben şaşıyım ya da ghosting var. Sizce önemsenecek derecede mi değil m? İ bunu öğrenmek istiyorum bir de monitöre 10 dakika bakınca gözlerim aşırı yoruluyor. Renk ayarlarımı problemli acaba ve beyaz renkte klasörleri falan açıp kapayınca arkasından siyahımsı şeyler görüyorum. Not: Evimde altyapı olmadığı için monitörün OSD sidekick ayarlarına ulaşamıyorum yani internetim yok.

Bu ghosting testi 60Hz de yapılmıştır.

Dosya Ekleri

• IMG_20231017_012130.jpg
    IMG_20231017_012130.jpg
    184,8 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleyen: Moderatör:
Hz düştükce ghosting yükselir maksimum kaç Hz'yi alabiliyorsunuz bir de oyle deneyin

Ekran kartı modelin? Hangi kablo ile bağlıyorsun? Yanında gelen kablo ile o monitör 1920x1080 120Hz verebilirken DP ile 180 Hz veriyor.

Ekran kartım AMD Radeon HD 6670 araştırdığımda 144Hz kadar alabiliyorum monitörün yanında gelen HDMI kablosu ile bağladım fakat 60 üstüne çıkamıyorum.

Ekran kartım AMD Radeon HD 6670 araştırdığımda 144Hz kadar alabiliyorum monitörün yanında gelen HDMI kablosu ile bağladım fakat 60 üstüne çıkamıyorum.
Kartımda DP girişi yok

Kartımda DP girişi yok.

Ve sizce ghosting azmi fazla mı?

Kartımda DP girişi yok

Ve sizce ghosting azmi fazla mı?

O sisteme bu monitör pek mantıklı olmamış aslında. O modelde ghosting olamaz çünkü kaliteli bir IPS panel. Sizin Hz değeriniz çok düşük olduğu için ghosting oluşmuş.

Bu arada ghosting fotograflamasi bu sekilde olmaz. Onu cekmenin ozel yontemi var. Kisacasi gozunle gordugun ghosting rahatsiz edici duzeyde degilse rahatsiz etmez. Ki o model ghosting bakimindan kotu bir model degil, yani rahatsiz etmez.

HD6670'in tam marka modeli nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı