Elektronik: Gigabyte G27Q 27'' 2K IPS 144 Hz Monitör 4499 TL
Alınabilecek güzel monitörlerden. En son yanılmıyorsam 12 Temmuz'da indirime girmişti. https://www.itopya.com/gigabyte-27-g27q-144hz-1ms-2xhdmi-dp-usb-hdr-qhd-freesync-premium-ips-gaming-monitor_u12588www.technopat.net
Görmüşsündür belki. İyi bir fiyata düşmüş. IPS tabii ki.
Yeni gördüm fakat ASUS TUF VG27WQ almaya karar verdim Gigabyte göre biraz daha iyi gibi geldi bana.
Kutu açılım ve uzun kullanım videolarını izlemeyi unutma. Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim sizlere daha iyi değil mi gigabyta göre?
ASUS tabii ki marka olarak, teknoloji olarak daha önde. Gigabyte'da fena sayılmaz. Hakkını veriyor şu an monitör sektöründe. Bu fiyatlara LG ve Dell bulsam ilk tercihim olurdu ama yok.
ASUS iyi bir tercih oldu.
Tekrardan merhaba, bu yeni aldığım asusu vg27wq model monitorumde ölü piksel çıkmadı fakat ghosting sorunu var iadesi etmeliyim yoksa hani etmemelimiyim bilemedim çok arada kaldım size bir danışayım dedim.ASUS tabii ki marka olarak, teknoloji olarak daha önde. Gigabyte'da fena sayılmaz. Hakkını veriyor şu an monitör sektöründe. Bu fiyatlara LG ve Dell bulsam ilk tercihim olurdu ama yok.
ASUS iyi bir tercih oldu.
Tekrardan merhaba, bu yeni aldığım ASUS'u VG27wq model monitörümde ölü piksel çıkmadı fakat ghosting sorunu var iadesi etmeliyim yoksa hani etmemeli miyim bilemedim çok arada kaldım size bir danışayım dedim.
VA panel ghosting olma olasılığı yüksektir bunu bilen biliyor. Önerilmeme sebebi bu zaten. Yapabileceğin şey, monitör üzerinden renk ve parlaklık ayarı yapmak. Belki keskin bir kontrast yakalarsan biraz düşürebilirsin. Ghosting aşırı derecede mi peki? Göz yoruyor mu? Bir ufo testi SS'i atabilir misin veya video.
VA panelde dediginiz gibi ghosting konusunda sorun cikardi genel olarak görüntü kalitesi iyi fakat FPS oyunlarinda o ghosting hoş bir durum degil. Yani aslında aşırı derecede değil fakat fark ediliyor bariz bir şekilde özellikle canlı renklerde şu an görüntü atamam ama akşama eve geçince atabilirim. Yardımcı olup ilgilendiğiniz içinde gercekten çok teşekkür ederim.
Rekabetçi yani hızlı oyunlarda VA hiç tercihim olmadı. Olanlara saygım sonsuz. Fakat rahatsızlık veren bir ekrana bakmak işkence olur. Eğer OSD menüsünden biraz kurcalayıp gerekli ayarlarla minimuma düşürürsen belki iade ile uğraşmayabilirsin. Baktın olmuyor hiç uğraşma. IPS panel araştırmasına yönel. Yüksek bütçelisin çünkü.
Aynen IPS alacsgim pazartesi iadesini yapmayı düşünüyorum bu İtopya'daki indirimdeki IPS paneli alabilirim veya başka varsa onu da düşünebilirim, ben size akşam ghosting video ve görüntülerini atarim.