Gigabyte G41 Combo ile Overclock

Jubei

Megapat
Arkadaşlar sistem bu ama ne yaptıysam 333 X 9 3.00 Ghz üstüne çıkamıyorum. Neyi nasıl yapacağım? Biraz yardım lütfen. 3Ghz barajında takıldım kaldım ?

Kod:
Gigabyte G41 Combo 
Intel Core 2Duo E6600 2.40Ghz O.C. 3.00Ghz 
Corsair DDR3 1333Mhz Ram 4Gb (2X2Gb)Dual Channel 
Zotac GTS250 740Mhz 
Samsung HD103SJ Spinpoint F3 1TB SATA-II 3.0Gb/s 
Seagate ST3160215AS 160Gb SATA-II 3.0Gb/s 
Thermaltake ToughPower QFan 650Watt 
Thermaltake Gaming Tower Xaser V Series V7000A

Neyi amaçlıyorsun :D 4 GHZ filen mi bekliyorsun :D

İşlemciyi en fazla %30 kadar Overclock edebilirsin. Ki sen bu sınıra gelmişsin. İşlemcin overclock a pek verimli olmadığı halde.

Daha fazlası şamda kayısı. Soğutucun iyi değil ise böyle işlere kalkışmamalısın. 3 GHZ'i geçemezsin yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
4Ghz beklemiyorum ama en azından 3.2Ghz veya 3.4Ghz yapabilmeyi istiyorum ve bu arada soğutucum Thermaltake V1. Sıcaklık sorunum yok ?

Overclock'un top stabilite seviyesi vardır. Sahip olduğun anakartın FSB yolu, bellek hızları, güç kaynağı en önemlisi CPU daha üstüne çıkmayı engelliyo olabilir.

Anakartında MOSFET ve VRM soğutması yok. Overclock için hiç uygun olmayan giriş seviyesi bir anakart. 3.0 GHz üstü için fazladan voltaj vermen gerek. Anakartta bunun için ekstra faz yok ve kartının voltaj artırımını hoş karşılayacağını hiç mi hiç sanmıyorum...

Anakartında MOSFET ve VRM soğutması yok. Overclock için hiç uygun olmayan giriş seviyesi bir anakart. 3.0 GHz üstü için fazladan voltaj vermen gerek. Anakartta bunun için ekstra faz yok ve kartının voltaj artırımını hoş karşılayacağını hiç mi hiç sanmıyorum...

Evet overclock için uygun bir anakart değil biliyorum ama en azından 3.2Ghz yapabilir ve buna dayanabilir diye düşünüyorum ayrıca 3Ghz seviyesine hiç voltaj vermeden geldim ama nereye ne kadar voltaj vereceğimide tam olarak bilemiyorum ?

- - - Güncellendi - - -

Overclock'un top stabilite seviyesi vardır. Sahip olduğun anakartın FSB yolu, bellek hızları, güç kaynağı en önemlisi CPU daha üstüne çıkmayı engelliyo olabilir.

Valla açıkçası her ne kadar işlemcinin çarpan kilidi kapalıda olsa bu serinin bir kaç modelinde geçmişten gelen bir efsaneliği var ve o.c. kapasitesi zaten bilinen bir gerçek ayrıca anakartın giriş seviyesi bir anakart olduğunun farkındayım ancak daha öncede dediğim gibi en azından bu anakart ve işlemci ile 3.2Ghz seviyesine gelebilmeliyim diye düşünüyorum ?

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı