Çözüldü Gigabyte G41m combo sistemde HDMI ile ses gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

altaybond40

Hectopat
Katılım
14 Haziran 2021
Mesajlar
658
Makaleler
1
Çözümler
1
Gigabyte G41m combo rev 2.0 Windows 7 Ultimate 64 Bit sistemde RX 550 ekran kartı var. HDMI kablosu ile bağladım ancak ses bir türlü gelmiyor. Realtek ses sürücüsü indirdim, onu kurdum bunu kurdum ama olmadı. Birkaç kez bir driver kaldırıp yükleyince gelmişti, AMD High Definition diye bir şey yazıyordu ama yeniden başlatınca gitmişti ses. Çözüm nedir yardım edin.
 
HDMI ile ses zaten Realtek ile gelmez. Ekran kartı üzerinden gelir. AMD High Definition Audio yüklü ise bunu varsayılan yapıp deneyin.
 
HDMI ile ses zaten Realtek ile gelmez. Ekran kartı üzerinden gelir. AMD High Definition Audio yüklü ise bunu varsayılan yapıp deneyin.

Evet ekran kartını yüklediğimde gelmişti AMD High Definition ve ses ama yeniden başlattıktan sonra gitti. Kayıt yürütme aygıtlarında HDMI çıkıyordu ancak şu an sadece bağlantısı kesilmiş hoparlör var ve aygıt yöneticisinde AMD High Definition yok.
 
Mevcut olan sürücüyü Güvenli Mod'da AMD aracı ile kaldırıp tekrar yükleyip deneyin.
 
Mevcut olan sürücüyü Güvenli Mod'da AMD aracı ile kaldırıp tekrar yükleyip deneyin.
Peki DDU aracı ile güvenli modda kaldırıp sonra sizin attığınız program ile temizleyip kursam temiz kurulum olur mu?
 
Benim attığım yeterli. DDU'ya gerek yok.
 
Benim attığım yeterli. DDU'ya gerek yok.

Dediğiniz program ile silip AMD sürücüsünü tekrar kurdum ses geldi, ancak Windows kendi kendine High Definition Audio'yu güncelledi. Guncellerken eski kayıt defterli tarzında bir şey yazarak güncelledi. Donanım değişikliği oldu uygulanması için yeniden başlatın dedi başlatınca ses yenjden gitti. Sorun bence Windows'un kendi kendine güncellemesi nasıl çözerim bu sorunu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı olabilir.
 
Yardımcı olabilir.
Benimki Windows 7 Ultimate 64 bit.
 
Windows 7 ise otomatik olmaması lazım. Radeon Software üzerinden kapatıp deneyin.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı