Gigabyte G41M-ES2l RAM uyumluluğu

Mangal_EYC

Centipat
Yer
Ahşap Parke
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, elimde Gigabyte'nin G41M-ES2l modelli anakartı var. Üzerinde 2 adet 2 GB DDR2 RAM takılı. Toplam 4 GB, bu aralar bütçe ayırıp 8 GB DDR2 RAM almaya karar verdim fakat genelde bu tip anakart kullanan arkadaşlar 2 tane 4 GB RAM takarak yükseltmiş. Ben ise tek modül 8 GB RAM takacağım, Gigabyte'nin sitesinde alacağım RAM'in markası uyuyor fakat tek modül 8 GB uyumluluğu ile alakalı bir şey bulamadım. Acaba uyumlu olur mu?

Maalesef zamanında ben de 4 GB DDR2 RAM aramama rağmen bulamadım. En azından İntel kısmında yok, AMD için vardı o zamanlar. İntel için üretilenler çok azdı, şuanda bulamazsın. Ya DDR3 anakarta geçeceksin, ya da 4 soketli DDR2 anakart olacak 8 GB RAM olması için. (Şuan 4 soketli DDR2 anakart kullanıyorum, 8 GB DDR2 var bu şekilde.) Ama tavsiyem DDR3 geçmenizdir.

Ben RAM'i buldum zaten ama tek modül 8 GB uyumlu olur mu diye sormuştum ona göre alıcağım benim de DDR3'e geçme planlarım vardı ama şu anlık sadece RAM sıkıntı gerisi düzgün.

Son düzenleme:
Tek modül 8 GB DDR2 RAM yok, maksimum 4 GB DDR2 RAM var fakat onlar da çok zor bulunuyor ve AMD uyumlular. Bu anakart için maksimum 2+2 GB DDR2 RAM yapabilirsiniz. G41 yonga setinin alt seviye anakartlarından biridir bu anakart. En azından DDR3 olan G41 yonga setli anakart olsaydı 4+4 GB DDR3 RAM şeklinde yapabilirdiniz.

Anlatamadım herhalde arkadaşlar ben RAM'i buldum Intel uyumlu tek modül DDR2 667MHz 8 GB benim sorum bu RAM benim anakartımın tek slotuna taktığımda çalışır mı? Yoksa illa 4+4 mü yapmak zorundayım.

Son düzenleme:
Yazım zaten nedenini, siz anlamamışsınız. Tek modül 8 GB RAM desteği yok o anakartın, 4+4 GB DDR2 RAM desteği var.

Anakartımın

G41M-ES2l​

Model numarasıdır.
Arartırsanız anakart maximum 8 GB RAM destekliyor ama siz en fazla 4 demişsiniz onun için bir daha hatırlattım.

Zaten tek 8 olarak yok. 4+4 olarak var.

Anladım teşekkürler bir deneme sürecinden sonra tekrar buraya yazacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…