Önemsizbirisi
Decapat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar,
Elimde şu an Gigabyte GA-945GCM-S2L (rev 1.0) model bir anakart var. Bu anakart üzerinde şu an E5200 işlemci takılı, ancak yakın zamanda bir Intel Xeon E5440 ya da benzeri bir LGA 771 işlemciye geçmeyi planlıyorum.
Ancak bildiğiniz gibi bu işlemcilerin çalışabilmesi için modlu bir BIOS gerekiyor. Gigabyte'ın resmi sitesindeki en son sürüm F8D, ama Xeon işlemciler için tam uyumlu değil. İnternette F8L veya Xeon uyumlu başka modlu sürümler olduğunu duydum ama güvenilir bir yerden indirip Q-Flash ile yüklemek istiyorum.
Bilgiler:
Anakart: Gigabyte GA-945GCM-S2L (rev. 1.0)
BIOS Sürümü: F8D (güncel)
RAM: 2x2 GB DDR2 800 MHz
Planlanan İşlemci: Xeon E5440 / E5450 / X5460 gibi modeller
PSU ve ekran kartı duruma göre güncellenecek
Sorum:
Bu anakart için modlu BIOS (Xeon destekli) nereden bulabilirim?
Elinde çalışan bir mod BIOS dosyası olan varsa veya güvenli bir kaynak önerisi olan varsa paylaşabilir mi?
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler
Elimde şu an Gigabyte GA-945GCM-S2L (rev 1.0) model bir anakart var. Bu anakart üzerinde şu an E5200 işlemci takılı, ancak yakın zamanda bir Intel Xeon E5440 ya da benzeri bir LGA 771 işlemciye geçmeyi planlıyorum.
Ancak bildiğiniz gibi bu işlemcilerin çalışabilmesi için modlu bir BIOS gerekiyor. Gigabyte'ın resmi sitesindeki en son sürüm F8D, ama Xeon işlemciler için tam uyumlu değil. İnternette F8L veya Xeon uyumlu başka modlu sürümler olduğunu duydum ama güvenilir bir yerden indirip Q-Flash ile yüklemek istiyorum.
Bilgiler:
Anakart: Gigabyte GA-945GCM-S2L (rev. 1.0)
BIOS Sürümü: F8D (güncel)
RAM: 2x2 GB DDR2 800 MHz
Planlanan İşlemci: Xeon E5440 / E5450 / X5460 gibi modeller
PSU ve ekran kartı duruma göre güncellenecek
Sorum:
Bu anakart için modlu BIOS (Xeon destekli) nereden bulabilirim?
Elinde çalışan bir mod BIOS dosyası olan varsa veya güvenli bir kaynak önerisi olan varsa paylaşabilir mi?
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler