To Be GentLe
Hectopat
Daha fazla
3 gündür milattan önce 1500'lü yıllardan kalma bir bilgisayara USB'den format atmaya çalışıyorum.
Fakat bir türlü Bootlable USB'yi görmedi.
Öncelikle şu an bilgisayarın işletim sistemi Windows 7 Home 64 bit.
Windows 10 pro 64 bit sürümüne yükseltmek istiyorum.
GA-945GCM-S2L anakartım. BIOS'um Award Software International / F8d sürümü (bildiğim kadarıyla üretici firma tarafından kullanıma sunulan son sürüm).
Denediğim çözümler:
Daha öncesinde Windows XP'den Windows 7'ye geçiş sırasında da aynı problem ile karşılaşmıştım, Fat32 dosya sistemine hazırladığım Bootable USB ile çözmüştüm.
Şu an Boot için hiçbir şekilde USB'yi görmüyor. İşin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Hazırladığım Bootable flashlar bilgisayar açıkken bilgisayar tarafından görülüyor.
USB'leri farklı bilgisayarlarda denediğimde de sorunsuzca Boot ediyor.
Fakat bir türlü Bootlable USB'yi görmedi.
Öncelikle şu an bilgisayarın işletim sistemi Windows 7 Home 64 bit.
Windows 10 pro 64 bit sürümüne yükseltmek istiyorum.
GA-945GCM-S2L anakartım. BIOS'um Award Software International / F8d sürümü (bildiğim kadarıyla üretici firma tarafından kullanıma sunulan son sürüm).
Denediğim çözümler:
- Technopat.com ve diğer siteler üzerinde mevcut bulunan neredeyse her türlü yöntemi denedim.
- İlk olarak BIOS sürümünü F7'den F8D'ye güncelledim.
- Advanced BIOS Feature bölümünde olan Boot Device sıralamasını farklı kombinasyonlar da denedim.
- Media Creation Tool ile 2 farklı Windows 10 64 bit Bootable USB hazırladım.
- USB'lerden birisinin dosya sistemi NTSF ve Fat32 olarak, ikisinden de sonuç alamadım.
- F12 ile Boot menüsünde bulunan harddisk bölümünü her seferinde kontrol ettim sadece harddiski görmekte.
- DVD/CD ROM çalışmıyor.
Daha öncesinde Windows XP'den Windows 7'ye geçiş sırasında da aynı problem ile karşılaşmıştım, Fat32 dosya sistemine hazırladığım Bootable USB ile çözmüştüm.
Şu an Boot için hiçbir şekilde USB'yi görmüyor. İşin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Hazırladığım Bootable flashlar bilgisayar açıkken bilgisayar tarafından görülüyor.
USB'leri farklı bilgisayarlarda denediğimde de sorunsuzca Boot ediyor.
Son düzenleyen: Moderatör: