Gigabyte GA-945GCM-S2L ve İşlemci uyumu

Buraya konu açmadan önce Gigabyte`a mail atmıştım bu cevabı vermişler. Eğer bu işlemciyi kullanmak istiyorsanız overclock yapmanız gerek yazıyor. Bios update konusuna mı overclock diyorlar.

"Dear Çağatay cihan,
Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, according to the CPU support list, GA-945GCM-S2L (rev. 1.0) support Intel Core 2 Duo E8400 since BIOS version F6 (by overclocking). If you want to use this CPU, it's need to overclocking. If you are worried about this issue, we suggest you to use the CPU which is listed on our CPU support list.
Regards,
GIGABYTE"

İşlemcim bugün elime ulaştı. Adamların o.c dedikleri şey voltaj kontrolü bölümünde bir ayar enable yapmak gerekiyor yada auto. Bende teker teker ayar yapacağım diye korkuyordum. Videolardaki test programlarıyla gerekli testleri yaptım ve sıcaklık core0 sabit 40 derece, core1 max. 31 derece. Core0 niye sabit onu anlayamadım.

Sabit değilmiş. Anlık olarak 41-42 derece olup tekrar 40a düşüyor. Ben ısı sensörü ağrızalandı zannettim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı