GIGABYTE GA-970A-D3 anakartı değiştirmek istiyorum

• GIGABYTE GA-970A-D3 Motherboard
  • AMD FX-Series 6100 Black Edition (Bulldozer) 3.3GHz
  • 2x SAPPHIRE Radeon HD6850 1 GB CrossfireX
  • CORSAIR Vengeance 8 GB Dual KIT (2x4GB) DDR3-1600MHz
  • SEAGATE Barracuda 2x 500gb
  • Hıgh Power Direct12 750w

Sıstemim bu şuan kullandığım, fakat artık yetmediğini düşünyorum. Anakarttı aldığım zamanlarda 1 PCI 16x iken 2. PCI 4x olduğu için ekran kartlarımdan CroossFire'la tam performans alamadığımı düşünyorum.

Bu yüzden biraz araştırma yaptım. Anakart değişikliğine ve ayrıca ekstra RAM almaya karar verdım. RAM almam kolay, aynı Kit'ten bir tane daha alıp 16 yapıcam. Fakat anakart biraz düşündürüyor.

Seçeneklerim ve düşündüklerimi aşağıda belirttim. Kullanan arkadaslar anakartlar için bıraz bilgi verirse sevinirim.

1. Seçenek:

ASROCK Fatal1ty 990FX Professional

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=953400

2. Seçenek:

Gıgabyte GA-990FXA-UD5
http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91256

3. Seçenek:

Asus Sabertooth 990 FX
ASUS Sabertooth 990FX AMD 990X AM3+ DDR3-1866 Anakart - Ürün Kategorileri

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızı değiştirmeniz hiç mi hiç gerek yok. Slotların hepsi zaten PCI Express 2.0 destekli. Öte yandan işlemciniz ve bellekleriniz de gayet iyi. 8 GB gayet yeterli. Hatta oyunlar için fazla bile.

Sizin tek sorununuz CrossFire konfigürasyonu. CrossFire, her oyunda aynı performansı sunmaya ve benim pek de tavsiye etmediğim bir konfigürasyon.

Bu sistemde ihtiyacınız olan sadece iki şey var:

Yeni bir ekran kartı ve SSD.

Alacağınız anakarta bakıyorum. Fiyatı 500 TL. Bir de RAM alacağım diyorsunuz ki bi 150 TL de o diyelim. Toplamda 650 TL bütçemiz olsun. Bu bütçe ile size tavsiyem:

Bir tane GTX 660 Ti, şöyle en iyi soğutmalısından:

VATAN COMPUTER - MSI - GTX660 Twin Frozr GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kart

Bir tane de 120 GB SSD:

.:.NOVA Bilgisayar.:. CORSAIR 120GB F120 Force Serisi SATA III SSD (550M CSSD-F120GB3-BK en ucuz fiyatlarla

Bütçe biraz aştı ama ekran kartlarınızı da satarsanız sanırım sorun kalmayacaktır.

GTX 660 Ti zaten neredeyse iki tane HD 6850 performansına eşit ki CrossFire yüzünden kaybolan performansı hesaba katmıyorum bile..

perfrel_1920.gif

Hocam öncelikle ilgilendiğin, zaman ayırdığın için teşekkürler. Dediğin gibi daha mantıklı gözüküyor. Sonuçta tek ekran kartına düşücem. Bu güç kaynağını, ayrıca PC'yi de biraz rahatlatacak. Ekran kartlarımın piyasası şu anda 250 TL civarında. Rahat satarım diye umut ediyorum.

İşlemcim şuan kötünün iyisi ama anakartımla başım biraz dertte gibi. Gigaybte UD3 serisi bile değil. Bu PC'nin performansını etkilemiyicek mi? Kısacası söylemek istediğim bu sisteme en düşük anakart kalmıyor mu? Yani PC'yi zorlayan nedir, bunu merak ediyorum.

SSD düşünyorum ama fiyatları ortada. 120 GB bişeye o paraları vermek açıkçası acıyorum diyelim..

Şu an PC bana stabil çalışıyormuş gibi gelmiyor. Bazen oyunlarda zorlandığı zaman kendini kapatıyor ve her oyunu yuksek grafıklerde oynamam mümkün. Nedenini bilmediğim bir sıkıntı var aslında.

Sistemdeki en düşük bileşen ekran kartı konfigürasyonu. Anakartın performansı yonga setine bağlıdır.

O zaman HDD ile devam edin yavaş yavaş siz böyle...

Bu sistem ile her oyunu yüksek grafiklerde oynamak mümkün falan değil. CF'nin ölçeklenebilirliği düşük.

Sıkıntının çözümü basit: W8, SSD, 660 Ti. Nokta.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı