Gigabyte GA-970A-DS3P ile FX 9590 Uyumlu mu?

benugur61

Decapat
Katılım
9 Mart 2019
Mesajlar
5
Arkadaşlar elimde Gigabyte GA-970A-DS3P bir anakart ve AMD FX9590 işlemci var. Parçalar bazı yerlerde uyumlu yazsa da bana 2 kez işlemci bozulmasına yol açtı.

Öncelikle bu anakarta uyumlu işlemci nedir?
Islemciye uygun anakart hangisidir?
Bunlar yerine kullanabileceğim anakart islemci modeli ne olmalıdır ki açıkçası anakart sanırım düşük kalıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla FX 9590 için 220W gücünde bir anakart gerekli. 990 serisi anakartlar bu değerleri sağlıyor.

Biraz baktım nettende ikinci eli bile piyasada neredeyse yok yani. Yine de acaba bunu alsam mesela işlemcimin çalışma durumu olur mu ? Birde anakart fiyatı neredeyse işlemciden pahalı:)
Ayrıca mevcutta kullanmakta olduğum anakarta uyumlu kaliteli işlemci ne olabilir yada bunlara para vermektense yeni bir anakart ve işlemci mi alayim ?
 
Son düzenleme:
Artık yüksek TDP değerlerine sahip FX serisi işlemcilere masraf yapmak gereksiz. Bu bileşenleri elinizden çıkarıp, güncel sistemlere yönelin.
 
Sanirim doğru diyorsun fakat güncel bir sistemi nasıl toplayacam ne alacağım aldığım anakart ve işlemciye eldeki kasa uyar mi aldiktan sonra fanları da yenileyecem mi vs hiç birşey bilmedigim için,

Sanirim mevcut anakarta uyumlu görünen 2 işlemciden birini alacağım. Her ne kadar asıl niyetim önceden beri anakart değişimi olsada..

Ya fx6300 yada fx8350 bu anakartla hangisi daha uyumlu çalışır ve daha iyi performans alırım ?
Bahsettiğim anakart içinfx8350 siparis ettim bi dönem bunlarla idare ederken kafamda simdi toplayacam sistemide kurdum gibi

Msi b450 a pro anakart
Ryzen 2600x islemci
Rx 570 ekran karti..

Ekran kartinda gtx 1060 3gb ile kararsizim ama :)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı