Gigabyte GA-A320M-HD2 ve Kingston HyperX Predator uyumu

barbar4848

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2018
Mesajlar
8
Elimde Gigabyte GA-A320M-HD2 anakart ve Ryzen 5 1400 işlemci bulunuyor ve geriye sadece RAM almam gerekiyor. Bu anakartın özelliklerinde 2300 MHz (OC) ibaresi bulunuyor ama sitelerde ve yabancı kaynaklar da 3200 takılması durumunda bazı modeller haric mavi ekran hataları ve buna benzer şeyler yazılmış ve desteklenmesini soylenmis. Gigabyte'in RAM listesi en son 2019'da güncel görünüyor ama bütün RAM'ler 2400 MHz ya da 2133 MHz olarak görünüyor. Şimdi siz kullanan ya da bilen kişilere sormak istediğim sorular şunlar.
1. https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...dr4-cl16-hx432c16pb3a-8-fiyati,443112822.html Bu RAM'i alsam anakartima uyar mi 3200 MHz'de calistirabilir miyim
2. İslemcime OC yapabilir miyim?
3. Yabancı bir kaynakta tek 8 GB slot RAM kulanarak çalışmadığını yazan 1 2 kullanıcı gördüm, tek 8 GB alsam bana yeterli olur mu? Kullanabilir miyim sorunsuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu anakart ile işlemciye OC olmaz. RAM anakart ile uyumlu. Kullanabilirsiniz. RAM'lerin çalışma frekansı farklılık gösterebilir. XMP açarsanız belki 3100 olur belki 3200 olur. Elle ayarlama yapabilirsiniz. Bazen bu konuda hata alan arkadaşlara rastlıyoruz. Biraz şans işi.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı