Gigabyte GA-AB350 Gaming uyumlu RAM önerisi

kadir1975

Decapat
Toplayacağım sistem için 16 GB'lık 3000 MHz RAM, veya 8 GB alıp sonradan bir 8 GB daha almak istiyorum. Anakartın uyumluluk listesine baktım fakat orada seçenekler çok sınırlı ve çok bilinmedik markalar var. 3000 MHz frekansta çalıştırabilmek için illa ki QVL listesindeki RAM'lere mi bakmalıyım? Kafam çok karıştı bu konu hakkında. Bu anakartı kullanan varsa hangi RAM'lerle kaç frekans aldığını söyleyebilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben imzamdaki sistemde RAM'leri 3000'e çıkartamadım, başka bir arkadaş GSkill Ripjaws RAM'leri 3000'de kullanıyormuş ama BIOS sürümü F22, son sürümden bir önceki yani. Ben de son sürüm var ve 3000'e alamıyorum. (RAM'ler anakartın uyumluluk listesinde gözükmesine rağmen)

Tavsiyem GSkill Ripjaws bellek alın ve BIOS sürümünü F23d değil de F22'ye yükseltin. BIOS sürümünüz F23d ise aşağı sürüme düşmek sıkıntı zaten, ben yeni sürümü bekliyorum.

Ama genel olarak bir sorun mevcut sanırım B350 anakartlarda, başka bir konuda gördüm yine, Asus B350 TUF ve GSkill Ripjaws bellekler ile 2133 üstüne çıkamadım, mavi ekran alıyorum falan demişler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı