Gigabyte GA AX370 Gaming 3 anakart çalışmıyor

hydrogen001

Decapat
  • Gigabyte GA AX370 Gaming 3 anakart
  • Ryzen 3 1200 islemci
  • Asus ROG Strix 4 GB RX 560 ekran karti
  • Vengeance LPX 2x8 GB 3000 MHz Dual Kit RAM
  • Cooler Master MasterBox MB501L kasa
  • Cooler Master Elite v3 600W PSU
Oncelikli olarak anakarti denemek amaçlı PSU güç baglantilarini yaptim. Kasa fanı bagladim powerdan güç verdim lakin anakartta herhangi bir ışık yanmadi. Daha sonra power SW pinlerinden kisa devre ile calistirmaya calisdim calismadi. Kasaya taktim power tusu ile calstirmayi denedim tekrar olmadi.
PSU'da problem olduğunu dusundum 24 pinin yesil ve siyah pinlerden kisa devre yaptim PSU çalıştı bir problem görmedim.
Lakin anakarta start veremedigimden sistemi kurmayi biraktim sorunu çözmeye odaklaniyorum. Problem ne olabilir, tavsiyeniz nedir? Anakart mi problemli acaba?

İşlemci ve RAM olmadan sistem çalışmaz. Sadece anakarta enerji vererek bir şey elde edemezsiniz. Sistemi kurup çalıştırmalısınız.

İşlemci ve RAM olmadan sistem çalışmaz. Sadece anakarta enerji vererek bir şey elde edemezsiniz. Sistemi kurup çalıştırmalısınız.
Teşekkür ederim yeteri kadar bilgili değilim birinin tavsiyesi uzerine bunu denedim malum internet ortami yanlış bilgi dolu anakartin bozuk oldugu algısı oluşturdu bende
Bir soru daha sormak istiyorum psu daki 24 pin bağlantısinda 1 pin yok gibi arada bu sorun yapar mi acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı