Çözüldü Gigabyte GA-B75M-D3V anakart hangi portlar SATA3?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Gigabyte GA-B75M-D3V anakart var. CrystalDiskMark'ta SSD'nin potansiyel hızının 560/520 olup da testte 280/260 verdiğini görünce kasanın içini açayım dedim. SSD SATA 2 portuna takılıymış! Bu anakartta SATA 3 portunu bulamadım sağında SATA 3 yazan port olabilir ama sizden de bilgi almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartınızda 1 SATA 3, 5 SATA 2 portu var. Sadece bir tanesinde SATA 3 yazıyorsa muhtemelen o porttur. Ayrıca portların yanında yazan SATA X ifadesi kaçıncı port olduğunu belirtiyor.
Anakartınızda 1 SATA 3, 5 SATA 2 portu var. Sadece bir tanesinde SATA 3 yazıyorsa muhtemelen o porttur. Ayrıca portların yanında yazan SATA X ifadesi kaçıncı port olduğunu belirtiyor.

Çözüm
Anakartınızda 1 SATA 3, 5 SATA 2 portu var. Sadece bir tanesinde SATA 3 yazıyorsa muhtemelen o porttur.
Hepsi aynı geldi de ondan sordum.
Bir de SATA 2 kablosu SATA 3 girişine uyar mı yoksa ayriyetten kablo mu almam gerekir? Bir de SATA 3 yazısı altta yani SSD SATA 3'te mi?
Üstteki 2 beyaz porttan alttaki SATA 3'müş ve onda da DVD takılıymış, DVD'yi SATA 2'ye çekip SSD'yi SATA 3'e aldım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…