Çözüldü Gigabyte GA-B75M-D3V anakart hangi portlar SATA3?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Gigabyte GA-B75M-D3V anakart var. CrystalDiskMark'ta SSD'nin potansiyel hızının 560/520 olup da testte 280/260 verdiğini görünce kasanın içini açayım dedim. SSD SATA 2 portuna takılıymış! Bu anakartta SATA 3 portunu bulamadım sağında SATA 3 yazan port olabilir ama sizden de bilgi almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartınızda 1 SATA 3, 5 SATA 2 portu var. Sadece bir tanesinde SATA 3 yazıyorsa muhtemelen o porttur. Ayrıca portların yanında yazan SATA X ifadesi kaçıncı port olduğunu belirtiyor.
Anakartınızda 1 SATA 3, 5 SATA 2 portu var. Sadece bir tanesinde SATA 3 yazıyorsa muhtemelen o porttur. Ayrıca portların yanında yazan SATA X ifadesi kaçıncı port olduğunu belirtiyor.

Çözüm
Anakartınızda 1 SATA 3, 5 SATA 2 portu var. Sadece bir tanesinde SATA 3 yazıyorsa muhtemelen o porttur.
Hepsi aynı geldi de ondan sordum.
Bir de SATA 2 kablosu SATA 3 girişine uyar mı yoksa ayriyetten kablo mu almam gerekir? Bir de SATA 3 yazısı altta yani SSD SATA 3'te mi?
Üstteki 2 beyaz porttan alttaki SATA 3'müş ve onda da DVD takılıymış, DVD'yi SATA 2'ye çekip SSD'yi SATA 3'e aldım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı