Gigabyte GA-B85-HD3 sistem 52 kısa bip sorunu

SYTKCK

Hectopat
Daha fazla  
PC'imde HDD'lerle ilgili bir sorun yaşıyordum. HDD'lerin bazılarını görmüyordu. Bu sorunu gidermeye çalışırken PC kapandı ve bir daha açılmadı.
Power butonuna bastığımda bazen hiç bip sesi olmadan belli bir süre açılıyor lakin ekranda hiçbir görüntü olmadan, ardından kapanıyor ve tekrar açılıyor. Bazen de power butonuna bastığımda 52 biplik bir BIOS hata sesi üretiyor ve kendini kapatıp tekrar açıp bu 52 biplik hatayı vererek devam ediyor. Tabi ekranda yine hiçbir görüntü yok.

Bileşenlerim:
  • Anakart: Gigabyte GA-B85-HD3
  • CPU: Intel Core i5 4460
  • RAM: 2x Kingston HyperX Blue 1600 MHz 4 GB
  • PSU: Fsp 500-60AHBC 80 plus
  • GPU: Nvidia GTX 960 4 GB
  • SSD: Sandisk SDSSDA 120 GB

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Yokmu yardımcı olabilecek bi abimiz. :( Bir türlü çözemedim sorunu

Yazdıklarınızdan yola çıkarak kesin bir arıza tespiti yapılamaz. Neleri deneyip denemediğinizi belirtmemişsiniz.

Öncelikle anakartı dışarı alıp üzerinde sadece işlemci ve tek modül RAM'i bırakın. Geriye kalan ne varsa anakarttan bağlantısını kesin. Güç kaynağının 24 pin connector ve 4 pin CPU kablosunu bağlayıp anakart onboard çıkışından görüntü almayı deneyin. Sorun devam ederse farklı bir güç kaynağı ile deneyin. Diğer RAM'inizi takarak deneyin. Donanımlarınızı tek tek test etmeniz gerekiyor lakin bahsettiklerinizden yola çıkarak sorun çok yüksek ihtimalle güney köprüsü veya super I/O arızası.

Yazdıklarınızdan yola çıkarak kesin bir arıza tespiti yapılamaz. Neleri deneyip denemediğinizi belirtmemişsiniz.

Öncelikle anakartı dışarı alıp üzerinde sadece işlemci ve tek modül RAM'i bırakın. Geriye kalan ne varsa anakarttan bağlantısını kesin. Güç kaynağının 24 pin connector ve 4 pin CPU kablosunu bağlayıp anakart onboard çıkışından görüntü almayı deneyin. Sorun devam ederse farklı bir güç kaynağı ile deneyin. Diğer RAM'inizi takarak deneyin. Donanımlarınızı tek tek test etmeniz gerekiyor lakin bahsettiklerinizden yola çıkarak sorun çok yüksek ihtimalle güney köprüsü veya super I/O arızası.

Hepsini teker teker deneyip sonuçlarını paylaşacağım en kısa sürede.

Sayın hocam anakartın verdiği arıza stabil bi arıza değil benim anladığım kadarıyla.
Yani demek istediğim şey anakart bazen 52 kısa bipli arıza verip sürekli kendini resetliyor, bazen birkaçtane kısa bip ardından resetleyinceye kadar uzun bir bip sesi verip kendini resetleyerek devam ediyor, bazen ise hiç ses çıkarmadan sürekli kendini resetliyor.

Şuanda dediğiniz gibi anakartı dışarı aldım üzerinde sadece CPU ve RAM bulunmakta ve sadece dediğiniz bağlantıları yaptım lakin değişen hiç birşey olmadı.

Farklı bir PSU ilede denedim fakat sonuç yine aynı.
Şuana kadar yaptığım işlemler ise:
  • BIOS'u sfırlamak
  • CLR_CMOS yapmak
  • CPU güç bağlantılarını bağlamadan denemek
  • RAM slotlarının bütün kombinasyonlarını denedim. Hiç takmamakta dahil
  • Yaklaşık 1 saat kendi halinde resetlemeye buraktım. 1 saat sonunda hala kendini resetleyerek ve error sound lar üreterek devam ediyordu

Ve çok ilginç birşey oldu bu mesajı size yazarken anakartı kendi haline bırakmıştım kendi kendine resetliyordu. Birden tamamen kendi kendine resetlemeyi kesti ve normal açılma standartı olan tek kısa bip sesi üretip açıldı ve çalışmaya devam ediyor resetleme yapmadı lakin onboard HDMI ekran bağlantı noktasına bağlı olan monütorde hiçbir görüntü malesef yok.

Çok yüksek ihtimal anakart arızası. Yine de 1150 uyumlu sağlam bir işlemciyle denemekte büyük fayda var. 1150 anakartlar ikinci el alım satım platformlarında gayet uygun fiyattalar. Arızanın anakarttan olduğunu kesinleştirdikten sonra 100 liraya temiz H81 anakart bulabilirsiniz.
Çok ilginç bir şekilde size mesaj yazarken anakart kendi kendine düzeldi. Şu anda gerçekten şoktayım. Haftalardır bu sorunla uğraşıyorum ve sorun kendi kendine düzeldi :) Şaka gibi.
Şimdi de SSD deki hazırda kurulu olan sistemi görmüyor ama bu basit bir sorun bunu hallederim. Yani inşallah :)
Yardımlarınız için çok minnettarım tekrar çok teşekkür ederim.

BootS.PNG

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı