Gigabyte GA-G41M Boot ekranında takılıyor

Defkhan59

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2018
Mesajlar
17
Merhaba, birkaç haftadır yaşadığım sorunu özetleyeyim.
Öncelikle bilgisayarımda Gigabyte GA-G41M combo anakart bulunuyor 2x4GB Kingston DDR31333MHz'de RAM'lerim mevcut. Son birkaç haftaya kadar sorunsuz çalışıyordu.
RAM'lerim Dual Channel olmasına rağmen bilgisayar Boot ekranında anakartın marka modeli geldiğinde.
Memory testing.
Memory runs at Single Channel. Uyarısını veriyor ve o ekranda tıkanıp kalıyor.
Onlarca kez RAM'lerin yerini değiştirdim, BIOS pilini çıkartıp bekletip taktım, RAM slotları ve RAM'leri temizledim nadiren de olsa "Memory runs at Dual Channel interleaved" yazısını görüp bilgisayarı çalıştırabildim fakat dediğim gibi nadiren. Yani 50 kere bu işlemleri yapıyorsam 2-3 defa ancak açabiliyorum bilgisayarı açınca da bir daha kapatmamam gerekiyor yeniden başlatsam bile RAM'leri tekrar Single Channel algılıyor ve bilgisayar açılmıyor.
Lütfen bilgisi olan kişiler bu sorunun çözümü hakkında yardımcı olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pinleri de kontrol etmeyi unutmayın.

Maalesef soğutucuyu sökemedim fakat onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü açabildiğim zamanlar oldu ve işlemciye ve soğutucu fanına hiç dokunmadım şimdiye kadar. Bazen BIOS pilini 30 dk kadar çıkartıyordum RAM'lerin yerlerini değiştiriyordum ve açılıyordu. İşin ilginç yanı ben kapatana kadar hiçbir problem olmuyor yani ancak ben bilgisayarı kapatırsam ya da yeniden başlatırsam o Boot ekranına geldiğinde tıkanıyor. :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı