Gigabyte GA-G41M combo görüntü vermiyor

mcqueen1w3

Centipat
Daha fazla  
RAM
4GB DDR3
Ekran kartı
GT8600
Anakart
Gigabyte GA-G41M-COMBO
İşlemci
Intel® Core™2 Quad Processor Q6600
Elimde yaklaşık 2021 yılından beri bozuk olan bir başbelası anakart var.

Hiçbir şekilde görüntü yok her şeyi denedim.
Ne BIOS ne de Windows'a girebiliyorum. SSD de sorun yok başka bilgisayarda boot edebiliyorum.

Anlayacağınız her yöntemi denedim aklımda başka bir yöntem var bu yöntemde marketten lityum BIOS pili alıp BIOS pilini değiştirmek.
Sizin de aklınızda başka bir yöntem varsa söyleyin deneyelim.

Şu ana kadar denediğim yöntemler aşağıda.

RAM'lerin uçlarını silip tekrar taktım sonuç: Failed.

RAM'siz açma sonuç: Failed.

Farklı RAM'lar denedim sonuç: Failed.

Farklı ekran kartı denedim sonuç: Failed.

Denediğim ekran kartı sorunsuz arkadaşımın PC'sinde denediğimde çalışıyordu.

SSD ve HDD de de sorun yok ikisi de çalışıyor.

VGA kablosunu anakarta takıp çalıştırmayı denedim sonuç: Failed.

Ekran kartsız açmayı denedim anakarta taktım sonuç: Failed.

Güç kaynağının bozuk olduğunu düşünmüyorum fanları dönüyor ve anakarta güç veriyor.

Bu anakartta çift BIOS olduğu için BIOS kurtarma tuş kombinasyonunu denedim sonuç: Failed.

Monitörde sorun yok şu anda kullanmaktayım.

BIOS pilini çıkartıp taktım sonuç: Failed.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pili değiştirmenin dışında, anakartın üzerine herhangi bir fiziksel hasar olup olmadığını kontrol etmek, anakart üzerindeki kapasitörleri gözden geçirmek veya başka bir güç kaynağı ile denemek de çözüm olabilir. Ayrıca, BIOS’un düzgün yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek amacıyla bir USB cihazla BIOS kurtarma işlemi de yapılabilir. Eğer bu adımlar işe yaramazsa, anakartın kendisi bozulmuş olabilir.

BIOS pili değiştirmenin dışında, anakartın üzerine herhangi bir fiziksel hasar olup olmadığını kontrol etmek, anakart üzerindeki kapasitörleri gözden geçirmek veya başka bir güç kaynağı ile denemek de çözüm olabilir. Ayrıca, BIOS'un düzgün yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek amacıyla bir USB cihazla BIOS kurtarma işlemi de yapılabilir. Eğer bu adımlar işe yaramazsa, anakartın kendisi bozulmuş olabilir.

Hocam hiçbir tepki yok nasıl kurtaracağım USB cihaz ile BIOS'u hem USB cihazla kurtarmaya gerek yok ki bu anakartta Gigabyte'nin çift BIOS teknolojisi var ana BIOS bozulunca yedek BIOS'tan ana BIOS'a yeni BIOS dosyası atılıyor ben onu denedim ama çalışmadı.
Elimde başka bir güç kaynağı yok hocam.

Galiba güç tuşuna basılı tutarak bilgisayarı açıyormuşuz kapanana kadar basılı tutuyormuşuz.

Ondan sonra elimizi 5 saniye boyunca boyunca çekiyormuşuz sonra basılı tutarak açıyormuşuz.

Bu şekilde bip sesi gelip BIOS kurtuluyormuş denedim ama olmadı.

Bugün kontrol edeyim devreleri ve kapasitörleri.
G41M-Combo çift BIOS kurtarma videosu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemcinin alt kısmı yani pinlerinde hafif termal macun vardı çok az temizledim bir de anakart çok pisti
Acaba tozdan dolayı kısa devre yapıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
Evet hocam olabilir. Anakartı temizle, özellikle işlemci soketini ve kapasitörleri kontrol et. Termal macunu temizle, tozları al. BIOS pilini bir gün çıkarıp tekrar takmayı dene. Güç tuşu sıfırlama yöntemini tekrar uygula. Bunlar işe yaramazsa, anakart arızalı olabilir.

Evet hocam olabilir. Anakartı temizle, özellikle işlemci soketini ve kapasitörleri kontrol et. Termal macunu temizle, tozları al. BIOS pilini bir gün çıkarıp tekrar takmayı dene. Güç tuşu sıfırlama yöntemini tekrar uygula. Bunlar işe yaramazsa, anakart arızalı olabilir.

Hocam bir sorum olacak azonce PC güce bağlıyken işlemciyi çıkartıp taktım dalgınlıkla sorun olmaz değil mi işlemciyide bozmuş olamayalım?,

Bugün yeni bios pili alıcam hocam.

Hocam işlemciyi çıkarıp takmak genelde sorun yaratmaz, ama dikkatli olman lazım. Eğer işlemciyi çıkartırken herhangi bir statik elektrik ya da fiziksel hasar oluşturmadıysan, işlemciye zarar verme ihtimali düşük. Yine de işlemciyi takarken zarar vermemek için soketi dikkatlice kontrol et ve işlemciyi doğru şekilde yerleştir.
BIOS pilini değiştirecek olmanız iyi, umarım o da işe yarar. Yeni pil taktıktan sonra yine BIOS sıfırlama veya temizleme adımlarını takip etmek faydalı olabilir.

ya da fiziksel hasar oluşturmadıysan, işlemciye zarar verme ihtimali düşük. Yine de işlemciyi takarken zarar vermemek için soketi dikkatlice kontrol et ve işlemciyi doğru şekilde yerleştir.
BIOS pilini değiştirecek olmanız iyi, umarım o da işe yarar. Yeni pil taktıktan sonra yine BIOS sıfırlama veya temizleme adımlarını takip etmek faydalı olabilir.
Evet hocam teşekkürler yarın dönüş yapıcağım elimde monitör yok şuan...

Çalışır inşallah. Zaten çalışırsa Q9550 İşlemci alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı