Gigabyte GA G41m-combo ve Xeon X5450 uyumu

xEqualyy

Hectopat
Selamlar arkadaşlar. Anakartım yandığı için eski sistemime anakart bakıyorum ve buldum sanırım ama emin olmak istiyorum.
Intel Xeon X5450 işlemciye sahibim ve 8 GB RAM'im var. Aşağıda belirttiğim anakart ile sorunsuz kullanabilir miyim?

Selamlar arkadaşlar. Anakartım yandığı için eski sistemime anakart bakıyorum ve buldum sanırım ama emin olmak istiyorum.
Intel Xeon X5450 işlemciye sahibim ve 8 GB RAM'im var. Aşağıda belirttiğim anakart ile sorunsuz kullanabilir miyim?

Modlu bir işlemci lazım. Anakartı da modlamanız gerekiyor. Onun yerine LGA 771 bir anakart alabilirsiniz veya elinizdeki parçaları satıp varsa bütçeniz sistemi yenileyebilirsiniz.

Modlanmış işlemci ile uyum sağlar. Anakart BIOS modlarsanız daha sağlıklı çalışır.

İşlemcim modlu ama korkum 120 Watt destekliyor mu bu anakart.
Modlu bir işlemci lazım. Anakartı da modlamanız gerekiyor. Onun yerine LGA 771 bir anakart alabilirsiniz veya elinizdeki parçaları satıp varsa bütçeniz sistemi yenileyebilirsiniz.

İşlemci modlu hocam bu sene beni idare etsin üniversitede değiştireceğim zaten.

@xEqualyy
Normalde çalışması lazım. DDR3 mu DDR2 mi RAM kullandınız? Çalışmadı derken hiç mi görüntü gelmedi?

DDR3 kullandı işlemci uymuyor gibisinden bir şey söyledi arayıp gidip daha detaylı bakacağım.
@xEqualyy
Normalde çalışması lazım. DDR3 mu DDR2 mi RAM kullandınız? Çalışmadı derken hiç mi görüntü gelmedi?
Asus P5G41T-M LX 775 Pin Quad Xeon Destekli Ddr3 Aynalıklı - Anakart ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 921597458 şu anakartı almayı düşündüm sorun olur mu ?

@xEqualyy
DDR3 RAM olayın rengini biraz değiştirdi. 4+4GB RAM kullanmanız lazım. Tek slot 8GB DDR3 RAM desteklemiyor. Elinde DDR2 RAM varsa idarelik o RAM ile açmaya çalışsın. RAM'i doğru slota takması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam beyaz slot DDR3 mavi slot DDR2 RAM için.
Modlu Xeon X5450 bu anakarta uyar. Anakart arızalı değilse sorun anakart kaynaklı değildir.
Tek slot 8GB RAM desteklemez. 4+4 GB olarak takmanız lazım.
RAM'i DDR3 slotuna takmanız lazım.
Bazı DDR3 RAM modelleri sorun çıkartabiliyor.
DDR2 RAM ile test etmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı