Gigabyte GA-MA69Vm-S2 incelemesi

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Güçlü Micro ATX: Evimizde veya işyerimizde çok yer tutmayacak ama güçlü bir bilgisayar için ilk şart yüksek işlemci ve FSB desteğine sahip bir ana kart olacaktır. Gigabyte’ın GA-MA69Vm-S2’sı bir adet 16 x PCI-E yuvasıyla harici bir ekran kartı kurmanızı desteklerken bir yandan da 4 adet DDR2 yuvasıyla 16GB RAM desteği veriyor. Ürünün toplam 4 adet SATA yuvası yanında bir adet IDE yuvası olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Kartın artka tarafında 4 adet USB, birer adet PS2 ve bir adet VGA girişi dışında birer LPT ve COMA girişi de var. Özellikle son iki giriş sayesinde ürüne eski donanımları da bağlayabilmeniz mümkün. Lakin anakart üzerinde bir DVD-D girişi olmadığından bu girişi kullanabilmek için bir harici ekran kartı almanız gerekiyor. Üründe HDMI desteği de yok. Bu durumda 8 kanal ses desteğine dahip olmasına karşın bir multimedya PC için ideal olduğunu söyleyemeyiz. Fakat güçlü FSB desteği, Q-Flaş ve Xpress Recovery 2 yazılımıyla ürünün tüm uygulamalar için son derece güçlü bir kart olduğunu belirtmeliyiz.

Sonuç: Eğer bir Micro ATX sistem toplamak istiyorsanız Gigabyte’ın anakartı piyasada bulabileceklerinizin arasında üst sıralarda yer alıyor.

ARTI: 2000 FSB desteği
ARTI: Zengin BIOS
EKSİ: Zayıf kutu içeriği

TEKNİK ÖZELLİKLER
Form faktör
Micro ATX
Yonga seti
AMD Soket AM2
İşlemci yuvası
AMD 690V
FSB hızı
2000 MHz
Bellek yuvası
4 x DDR2
Yuva sayısı
1 x PCI-E16X, 1 x PCI-E4X, 2 x PCI 2.2

Merhaba, yukarıda sözünü ettiğiniz anakartı kullanıyorum. İşlemci olarak da DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+ var. Ram olarak da veritech (sanırım vasat bir marka?) kullanıyorum; 4 gb. Kasam Frisby atx mini ve 300 W da
güç kaynağı var.

Overclock düşünüyorum ve HD video kurgulamak istiyorum. Haliyle ekran kartı da gerekecek.

Yaptığım araştırma sonucu şu ürünlere ulaştım:

TeknoBiyotik: Seasonic M12II 80+ Plus Bronze 620W (SEA-M12II-620) Modüler Güç Kaynağı - Güç Kaynağı (PSU) - PC Bileşenleri

TeknoBiyotik: Cooler Master TPC 812XS LGA 2011/1366/1156/775 ve AM3+/AM3/AM2 uyumlu CPU Soğutucusu (RR-T4-18PK-R1) - İşlemci Soğutucuları - Overclock

Şimdi ne yapmak gerekiyor? En uygun yoldan nasıl bilgisayarı upgrade ederim? Önerilerinizi bekliyorum.

Recep abi bende de bu anakart var, fakat benim ekran kartı artık yetersiz gelmeye başladı. Ben de çıkarttım yerine arkadaşın ekran kartını taktım. Fakat onun da sadece 256MB'lık kısmını okuyor. Benim eski ekran kartı da 256MB'dı.

Sistem:
  • 4GB DDR2 Ram
  • Amd Athlon X2 2.4Ghz İşlemci
  • 160GB HDD

Şimdi taktığım Ekran kartı da 2 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hort:D Dostum konu açılalı kaç yıl olmuş farklı bir konu açarak yardım isteyebilirsin ayrıca 256 MB ve ya 2 GB olarak ekran kartlarını değerlendirmiyoruz biz, içinde GPU denen bir şey vardır ekran kartlarının lütfen artık ekran kartınızın modelini öğrenin çok zor bir şey değil GPU-Z ile bunu öğrenebilirsiniz en basit şekilde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı