Gigabyte GA-MA770-US3 v2.0 RAM slotu bozulma sorunu

bucho

Hectopat
Gigabyte GA-MA770-US3 v2.0 anakartım var.
2 adet 2 GB Kingston HyperX 800 MHz DDR2, 2 adet de Hynix marka 2 GB 800 MHz DDR2 RAM'lerim var.
Senelerdir sorunsuzca kullandığım RAM'leri dün temizlik için sökmüştüm, yeniden taktığımda beraber kullanamaz oldum.
(Ekrana görüntü gelmiyor ve uzun bir bip sesi çıkarıyor.)
RAM'leri test etmek için, Hynix markalıları söküp Kingston'ları önce slot 1 ve 2'ye taktım sorunsuz calıştı, sonra da slot 3 ve 4'e taktım yine sorun yok.
Daha sonra Kingston'ları söküp yine aynı şekilde Hynix'leri önce slot 1 ve 2'ye, sonra da 3 ve 4'e taktım, yine hiçbir problem yok.
Sonrasında Kingston'ları slot 1 ve slot 3'e yerleştirdim problem baş gösterdi. (Hynix'ler olmadan)
Slot 1 ve 2'ye Kingston'lari 3'e Hynix'i yerleştirdim yine problem baş gösterdi.
En son slot 1 ve 2'ye Kingston'ları slot 4'e Hynix'i yerleştirdim sorun yok.
Şu an bu şekilde kullanıyorum, (tek RAM eksik, toplam 6 GB) Bu nasıl saçma bir hatadır anlamadım, dün öğlenden beri bununla uğraşıyorum, kafam çorba oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temizlik yaparken baskı uyguladın mı slotlara ya da içine bir şey kaçırdın mı?
RAM slotunun içini kontrol et.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı