Gigabyte GA-P55 12GB RAM

xuarex

Kilopat
Arkadaşlar Anakartın modeli: Gigabyte GA-P55

Bende şu an Kingston 4+4 1600MHz 8GB RAM var, 4 slotun ikisi dolu yani, yarın bir tane daha 4 alacağım ve 3. slotu da dolduracağım. Hani şimdi bunlar dual channel olarak çalışıyor sanırım. Bir sorun olur mu, bir tanesi tek kalınca?

Bugün alıcam yardım lütfen up
Anakartın kullanma kılavuzunda yazar bu durum.

Ayrıca RAM'lerin sıralaması da önemli. Bu da kılavuzda var.

Yani kılavuzu bulun, okuyun. Yada internetten PDF indirip okuyun.

Anakartın kullanma kılavuzuna baktım böyle bi konuya değinilmemiş yok mu bilgisi olan

O zaman alacağın RAM'in uyumlu mu değil mi olduğunu kontrol et;

Ayrıca seninle aynı durumu daha önce yaşamış birisi var. Kesinlikle oku.

Alacağın RAM burada önemli olan.

O zaman alacağın RAM'in uyumlu mu değil mi olduğunu kontrol et;

Ayrıca seninle aynı durumu daha önce yaşamış birisi var. Kesinlikle oku.

Alacağın RAM burada önemli olan.

Benimkisi GA-P55 USB3 bu değil yani baktığımda benim suan kullandığım ramim de yok burada tam net değil sanırım İngilizce kaynağa baktım orda da iki ve dört kanal destekler demiş birisi napsam bilemedim

Benimkisi GA-P55 USB3 bu değil yani baktığımda benim suan kullandığım ramim de yok burada tam net değil sanırım İngilizce kaynağa baktım orda da iki ve dört kanal destekler demiş birisi napsam bilemedim
İki ve Dört kanalı destekliyor ise 3 Kanal desteklemiyor, bu sefer RAM tanıtamama, BIOS POST ekranında kalma gibi can sıkıcı şeyler yaşayabilirsiniz.

En iyisi 1 tane 4 GB yerine biraz daha biriktirin ve 2 adet 4 GB alın. Böylece Quad Channel çalışacak. Triple Channel desteği yok diye bir yorum okumuştum.

0 mı 2.el mi alacağın bilmiyorum ama şöyle yap: alacağın RAM'in sahibini evine çağır. Gel, tak bilgisayara. Çalışsın, ve o çalıştığını gör. Öyle parasını ver. Dükkandan alıyorsan durumu anlat, çalışmıyor ise geri getiririm de. Kabul ederse al, tak, dene. Olmadı geri götürürsün. Yada zaten adam da yanında, bak çalışmadı benim sistemde deyip adama RAM'ini geri verirsin. Bu arada adama önceden durumu anlat ve öyle eve gelmesini rica et.

Böylece en garanti yöntemi söylemiş oldum. Aklıma daha da bir şey gelmiyor doğrusu...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı