Gigabyte GA-Z270X Yerine O.C Desteği Olan Anakart Almak

Sendrom

Kilopat
Daha fazla  
GIGABYTE GA-Z270X-GAMING ULTRA Intel Z270 Soket 1151 DDR4 USB3.1 Anakart

Üst linkteki anakartı aldım Vatan kuponuyla ama değiştirme şansım var. Şimdi baktım da kartta overclock desteği yokmuş. Açıkçası ben önceden Asus x79 deluıxe kullanıyordum çok basit O.C yapılabiliyordu onla ve yeni anakartta da O.C yapmak istiyorum. Değiştirip O.C desteği olan bir anakart almalı mıyım yoksa bunda bilmediğim yeni bir teknoloji ile overclock yapmak mümkün mü ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yazmıyor site(vatan) üzerinde o.c. desteği olduğu. Bende o yüzden tereddütte kaldım. Nerede yazıyor o attığınız sitede Memory kısmında o.c yazıyor sadece tam anlamadım Gigabyte'ın sitesini açıkçası. Asus kadar sade değil karman çorman.

işlemcin skylake ise asus maximus viii hero almanı şiddetle tavsiye ederim.

Bu anakart nasıldır peki ? Baktımda Türkçe inceleme bulamadım bu anakart ile ilgili. Asus Maximus VIII Hero ile Gigabyte GA-Z270X arasında ne gibi farklar var mesela ? Neden Asus'u seçeyim açıklayabilir misin sana zahmet.

Vatan'ın sitesinde zaten pekçok ürünün tam özellikleri yazmıyor. Almış olduğunuz anakartın overclock desteği mevcut. Z270 - Z170 chipset'e sahip tüm anakartlarda overclock desteği bulunuyor. Anakartınız gayet kaliteli. 3 Sene garantisi var, SLI desteği var. Yinede değiştirmeyi düşünürseniz MSI Z270 TOMAHAWK Intel Z270 Soket 1151 DDR4 3800Mhz(O.C.)HDMI USB 3.1 Anakart bu anakartı öneririm. 1 Mart'a kadar MSI'ın para iadesi kampanyası mevcut. 100 TL geri ödeme sayesinde bu anakartı 620 TL'ye getirebilirsiniz. Sistemi oyun amaçlı kuruyorsanız ve çok yüksek frekanslara overclock yapmayacaksanız Maximus Hero gibi üst seviye anakartlar çokta gerekli değil. Bu attığım linkteki anakart oyun amaçlı bir sistemin her anlamda işini görecektir. Yalnız bir eksiği var SLI desteğinin olmaması.
MSI’dan "Kış Para İadesi" Kampanyası

Bu anakart nasıldır peki ? Baktımda Türkçe inceleme bulamadım bu anakart ile ilgili. Asus Maximus VIII Hero ile Gigabyte GA-Z270X arasında ne gibi farklar var mesela ? Neden Asus'u seçeyim açıklayabilir misin sana zahmet.

Asus maximus hero viii yani z170 incelemesini technopat yapmadı ama bir önceki sürümü olan z97 vii heronun incelemesini yaptı Recep Baltaş ve Ali Güngör. Hero z97 in özelliklerini dinlersen hero z170 fikir verebilir. Ama sana şunu söyleyebilirim asus maximus hero'daki ses kalitesi çok farklı. özellikle fps oyunları için baya önemli olduğunu düşünürsek bunu dikkate alabilirsin. ayriyetten kasaların önüne kulaklık takıldığı zaman çoğu anakartta ses kalitesi düşer. fakat maximus hero'da eğer kulaklık kasanın önüne takılırsa ses kalitesinden ödün vermemesi için ekstra parçalar var.sonic radar gibi düşmanın nereden geleceğini gösteren yazılım mevcut. parça kaliteside güzel. giriş yuvaları altın kaplama. peki bu ne demek? iletimin iyi olması demek. sonuçta altın, bakırdan daha iyi iletkendir. recep ve ali bey z97 'in eksisini bulamadı. sadece kutu içeriğini beğenmediler ancak özelliklerini saymakla bitiremediler. tabi bu pahalı bir anakart. eğer bütçen iyiyse ve skylake işlemcin varsa , ileride güzel güzel bir overlock ve sli yapabileceğin, ses ve parça kalitesi sağlam bir anakart istiyorsan sana tavsiye edeceğim anakart asus maximus hero viii dir. ama işlemcin 7. nesil ise z270 hero'nun fiyatı biraz tuzlu o zaman tavsiye etmem. ama z170 için kampanyalı alabilirsen elit bir anakart maximus hero viii.gigabyte hakkında bilgim yok ama gigabyte anakartlarda çok sağlamdır fiyatlarıda biraz daha uygundur. ancak detaylı bilgim yok gigabyte için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler cevaplar için. Sanırım değiştirmeye gerek yok. Herkeste asus var önceki de asustu biraz da gigabyte kullanalım değişiklik olsun :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı