Gigabyte Gaming A16-CVH vs Acer Nitro v 15 ANV15-52

Bütçe
50000

turquoisze

Hectopat
Makaleler
1
İki cihaz da neredeyse aynı özelliklere sahip ve aynı fiyata satılıyor. Farkları şunlar: Gigabyte'ın ekranı 16" depolama alanı ise 1 TB. Acer'in ekranı 15, 6" depolama alanı 512 GB. Bunun yanında Gigabyte Acer'den bin lira daha pahalıya satılıyor. Gördüğüm kadarıyla başka farkları yok. Depolama konusunda ikisine de kabulüm çünkü elimde kendi SSD diskim var. Harici monitörüm de var, ekran boyunun da benim için pek bir ayrıcalığı yok.

Kafamı karıştıran şey malzeme kalitesi ve notebookların fan/sıcaklık kontrolleri. Hangi marka daha kaliteli malzemeye sahip? Hangi markanın notebookları soğutma konusunda daha iyi çalışıyor. Bunun hakkında bilgisi tecrübesi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.

İkiside birbirinden kötü. Bütçeyi yükseltip https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-full-hd-gaming-laptop-fiyati,1173540045.html almanızı öneririm attığınız iki laptoba göre her konuda daha iyi.
Attığınız bilgisayardaki işlemcinin i7 13620H ile kıyaslarını inceledim ve birkaç video seyrettim. Evet işlemcisi daha iyi görünüyor fakat ahım şahım bir fark yok. Dört bin liraya değecek bir fark hiç yok.

Ayrıca Gigabyte'ın ram mhz değeri 5200 (Bazı kaynaklarda 5600 olarak geçiyor ama 5200'ü kabul ediyorum) attığınız bilgisayarın ram mhz değeri ise 4800. Kısacası performans anlamında bu fiyat bandında tüm notebooklar aynı gibi.

Benim için önemli olan konu malzeme kalitesi ve termal yönetim. Gigabyte, Acer ve Lenovo markalarından hangisi soğutma konusunda daha iyi sonuç veriyor?

Attığınız bilgisayardaki işlemcinin i7 13620H ile kıyaslarını inceledim ve birkaç video seyrettim. Evet işlemcisi daha iyi görünüyor fakat ahım şahım bir fark yok. Dört bin liraya değecek bir fark hiç yok.

Ayrıca Gigabyte'ın ram mhz değeri 5200 (Bazı kaynaklarda 5600 olarak geçiyor ama 5200'ü kabul ediyorum) attığınız bilgisayarın ram mhz değeri ise 4800. Kısacası performans anlamında bu fiyat bandında tüm notebooklar aynı gibi.

Benim için önemli olan konu malzeme kalitesi ve termal yönetim. Gigabyte, Acer ve Lenovo markalarından hangisi soğutma konusunda daha iyi sonuç veriyor?
Acer ofis bilgisayarlarındaki soğutma sistemine sahip ve Gigabyte ile dandik kasaya sahipler. LOQ önerme sebebimde bu soğutma ve malzeme kalitesi olarak iki bilgisayardanda kat kat daha üstün olması. V15'te Gigabyte'ta forumda hiç önerilen laptoplardan değiller uzak durmanızı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı