Gigabyte GTX 1080 TI Gaming OC ısınma sorunu

cedric2323

Decapat
Gigabyte GTX 1080 TI Gaming OC ekran kartım aşırı derecede ısınıyor. FurMark testlerinde (1440p 8x) kasanın kapağının açık olmasına rağmen 85 dereceleri görüyorum.
Afterburner'la fan hızı seviyesini 100'e çıkardığımda bile 81-82 derece arasında değişiyor sıcaklık.

Sistem özellikleri;
  • 16 GB 3200 MHz XPG D80 sıvı soğutmalı RAM
  • i7 7700K işlemci
  • Cooler Master Masterliquid ML240R RGB sıvı soğutma
  • Kasa modeli ise; Phanteks P350X

Kasanın ufak yapısından dolayı anakartın soğutma bloklarına denk geldiği için üstlere sadece bir fan takabildim. O da öylesine duruyor elimi ekran kartına kartına götürdüğümde çok fazla bir etkisi yok.
Egzoz fan olarak ise kasanın içinden çıkan orijinal Phanteks'in fanını kullanıyorum.
Şimdi sormak istiyorum sizce sorun kasadaki hava akışından mı, ekran kartından mı, yoksa her şey normal mi?
Bu kasayı kullanmadan önce Cooler Master HAF912 kasasını kullanıyordum ve böyle bir problemim yoktu en fazla 72-73 dereceleri görüyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ön ve egzoz fanı güçlü bir fanla değiştirmenizi öneririm.
Ayrıca toz temizliği de yapılmalı.

Ön ve egzoz fanı güçlü bir fanla değiştirmenizi öneririm.
Ayrıca toz temizliği de yapılmalı.
Temizlikten yana sıkıntı yok hocam içini açıp termal macunu bile yeniledim ama nafile. Önde sıvı soğutucunun fanları var yani oraya müdahale edemem ama egzoz fanı değişebilirim TT riing trio sipariş ettim elime ulaşmadı henüz onu bekliyorum.

Furmark kartı aşırı ısındırır sen oyundaki sıcaklıkları dikkate al.
Bu konuda haklısın.

Kartın oyunlardaki ısınma problemleri devam ediyorsa, fanların yeteri kadar içerideki hava sirkülasyonunu sağlayamıyor olabilir önceliğin kasanın rahat bir ortamı olmasıdır ancak kasayı değiştirmeniz mümkün değilse fanlardan başlayabilirsiniz.

Bu konuda haklısın.

Kartın oyunlardaki ısınma problemleri devam ediyorsa, fanların yeteri kadar içerideki hava sirkülasyonunu sağlayamıyor olabilir önceliğin kasanın rahat bir ortamı olmasıdır ancak kasayı değiştirmeniz mümkün değilse fanlardan başlayabilirsiniz.
Sorun kasadan mı kaynaklı anlayamadım ki fan siparişi verdim zaten elime ulaşınca fanlar tekrardan deneyeceğim.

Sorun kasadan mı kaynaklı anlayamadım ki fan siparişi verdim zaten elime ulaşınca fanlar tekrardan deneyeceğim.
Kartın fanlarında veya kasanın sirkülasyonu sağlayacak olan egzoz fanında bir akım yetersizliği olmuş olabilir. Bu da dönüş hızlarını ve temiz hava için gerekli akışı sağlayamıyor olabilir. Fanların çektikleri ve verilen güçlerin bağlantısını kontrol etmeni de tavsiye ederim.

Kartın fanlarında veya kasanın sirkülasyonu sağlayacak olan egzoz fanında bir akım yetersizliği olmuş olabilir. Bu da dönüş hızlarını ve temiz hava için gerekli akışı sağlayamıyor olabilir. Fanların çektikleri ve verilen güçlerin bağlantısını kontrol etmeni de tavsiye ederim.
Güç bağlantıları kaç olmalı ve nasıl kontrol edebilirim ?

Gerilim değerleri yazar fanların üzerinde veya etiketinde. BUlamaz isen kitapcığında yazar psudan yaptığın bağlantı da veya psunun üzerinde gerilim değerleri yazar. örneğin(12 V/24 V/48 V ) ve yanında (A)mper değeri de yazabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı