Gigabyte GTX 1080 TI Gaming OC ısınma sorunu

cedric2323

Decapat
Gigabyte GTX 1080 TI Gaming OC ekran kartım aşırı derecede ısınıyor. FurMark testlerinde (1440p 8x) kasanın kapağının açık olmasına rağmen 85 dereceleri görüyorum.
Afterburner'la fan hızı seviyesini 100'e çıkardığımda bile 81-82 derece arasında değişiyor sıcaklık.

Sistem özellikleri;
  • 16 GB 3200 MHz XPG D80 sıvı soğutmalı RAM
  • i7 7700K işlemci
  • Cooler Master Masterliquid ML240R RGB sıvı soğutma
  • Kasa modeli ise; Phanteks P350X

Kasanın ufak yapısından dolayı anakartın soğutma bloklarına denk geldiği için üstlere sadece bir fan takabildim. O da öylesine duruyor elimi ekran kartına kartına götürdüğümde çok fazla bir etkisi yok.
Egzoz fan olarak ise kasanın içinden çıkan orijinal Phanteks'in fanını kullanıyorum.
Şimdi sormak istiyorum sizce sorun kasadaki hava akışından mı, ekran kartından mı, yoksa her şey normal mi?
Bu kasayı kullanmadan önce Cooler Master HAF912 kasasını kullanıyordum ve böyle bir problemim yoktu en fazla 72-73 dereceleri görüyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerilim değerleri yazar fanların üzerinde veya etiketinde. BUlamaz isen kitapcığında yazar psudan yaptığın bağlantı da veya psunun üzerinde gerilim değerleri yazar. örneğin(12 V/24 V/48 V ) ve yanında (A)mper değeri de yazabilir.
Üstte taktığım Aerocool fanın üstünde 12V 15A yazıyor diğer fanda bir şey yazmıyor Phanteksin kendi fanı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı