Gigabyte GTX 1650 customized ayarlarda fanları çalışmıyor

yunus07emreeee

Femtopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
arkadaşlar Gigabyte GTX 1650 ekran kartımın fan ayarları customized ayarlarda hiç çalışmıyor. Auto'ya alınca dengesiz çalışıyor. Ne yapacağım, yardım eder misiniz?
@Yener K. hocam bakabilir misin, geçen de konuma cevap vermiştin.
Arkadaşlar rica etsem bir bakabilir misiniz? @Hüseyin35%
Aorus Engine uygulamasını arkada açık bıraktığımda dengesiz çalışıyor. Kapattığımda ise hiç çalışmıyor fanlar.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-12 101615.png
    33,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner kullan ben sorunsuz kullanıyorum. Ayarlardan otomatik başlat seçince hiç bir ayar yapmama gerek kalmıyor. Sıcaklığa göre fan profili yaptım kendime göre bir daha da ayar yapmama gerek kalmadı.

MSI Afterburner kullan ben sorunsuz kullanıyorum. Ayarlardan otomatik başlat seçince hiçbir ayar yapmama gerek kalmıyor. Sıcaklığa göre fan profili yaptım kendime göre bir daha da ayar yapmama gerek kalmadı.

Memnun musun ekran kartından, ben de alacağım Gigabyte GTX 1650 128 bit.

Program kaynaklı da olabilir. Denildiği gibi MSI Afterburner ile de deneyebilirsiniz. Ya da program kullanmayın. Nvidia ile deneyin.

MSI Afterburner kullan ben sorunsuz kullanıyorum. Ayarlardan otomatik başlat seçince hiçbir ayar yapmama gerek kalmıyor. Sıcaklığa göre fan profili yaptım kendime göre bir daha da ayar yapmama gerek kalmadı.

Hocam biraz daha açar mısın rica etsem detaylı bir şekilde anlatabilir misin bana?

Güzel hocam alabilirsin.

Program kaynaklı da olabilir. Denildiği gibi MSI Afterburner ile de deneyebilirsiniz. Ya da program kullanmayın. NVIDIA ile deneyin.

Hocam bu sorun dün ile bugün oldu şu an gitti gibi ama ilk fark ettiğimde 90 dereceye çıkmıştı ne oluyor dedim baktım fan dönmüyor Customized'de kullanıyordum. Customized:de fanlar hiçbir şekilde dönmedi Auto'ya aldım aragaz veriyor dengelemeye çalışıyor kendini bir sorun olur mu hocam, şu an durumu stabil gibi bir de dediklerinizi nasıl yaparım önerin var mı?

Genel olarak memnunum ama yeni farkettim Afterburner ile %30 ve altı seviyede fanlar dönmüyor. Yani dönmeye çalışıyor ama dönmüyor akım fanları döndürmeye yetmiyor. İlginç bir sorun gerçi 2 yıl oldu yağlamak gerekiyor olabilir ama genel olarak memnunum karttan ve modelden.

@Hüseyin35% ayarlarının fotoğrafını atabilir misin?
Bir de sen Aorus Engine kullanıyor musun, ekran kartı devreye girerken sende de RPM fullenip normale dönüyor mu, ayarları detaylı şekilde atarsan sevinirim hocam

Gigabyte Windforce OC 1650 kullanıyorum ilk olarak kartın fan optimizasyonu leş gibi onu söyleyeyim. Hiçbir ayar yapmazsanız 53 derece civarında fanlar çalışmaya başlar ve başladığı gibi yüksek fan sesine maruz bırakır ilk 1 saniyelik sürede. Sonra %70 civarına düşer ve sesi kesilir. Açılışı maximum devirde yapıyor nedense çoğunlukla. Hele karta tam yük bindirmeyen oyunları benim gibi V-Sync açık oynuyorsanız sahneye göre kart bir soğuyup bir ısındığı için sürekli bu sesi belli aralıklarla çektiriyor size. Ben sorunu Afterburner'dan her koşulda minimum %65 devirde çalışacak şekilde ayarlayarak çözdüm. Oyuna girerken kullanıcı ayarlı fan profilini tek tıkla açıp öyle giriyorum oyuna. Yoksa kafa ütülüyor. %65 altında hiçbir değeride kabul etmiyor kart ona göre programlanmış.
Sizinde Afterburner ile fan profili oluşturmanız lazım. Aorus programı falan ile uğraşmayın hiç kendi programı da çöp.

@ÖzdemirBurak nasıl yapacağım onu hocam dediğin sorunlar birebir aynısı var ben de acayip kıl oluyorum ya biraz detaylandırıp konuyu açar mısın rica etsem. Aorus programında en düşük fan seviyesi bende %35 gözüküyor. bir el atıp yardımcı olursan sevinirim konuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…