Gigabyte GTX 1660 Super Sıcaklık değeri ve drop sorunu

aliyasir

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle sistemi alalı 10 gün falan oluyor:
Gigabyte GTX 1660 Super(2 fan)
Ryzen 3 3100
Gigabyte B450M S2H
16 GB RAM
Corsair Carbide Spec05

FurMark stres testinde 25 dakikada 82 dereceyi gördü. GTA 5'de yüksek ayarlarda normal oynarken 70-75, Sahnelerde 77-80 derecelere ulaşıyor. CS:GO yüksek ayarlarda 77 derecelere ulaşıyor.
Öncelikle merak ettiğim sıcaklık değerleri yüksek mi? NVIDIA ekran kartları bu kadar ısınıyor mu normalde? Sıkıntılı gözüküyorsa iade edeceğim ekran kartını çünkü.
Ayrıca GTA 5'de drop sorunu yaşıyorum sıcaklık yüzünden olduğunu sanmıyorum sebebi ne olabilir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kartın soğutması pek iyi değil. Üstüne üstlük kasanın hava akışı kötü olunca değerler normal gibi.
Aslında ekran kartının soğutmasını ben de öyle biliyordum ama değilmiş. Ekran kartının soğutması gayet iyi. Ama kasanızın hava akışı çok kötü. Keşke almadan önce konu açsaydınız.

Aslında ekran kartının soğutmasını ben de öyle biliyordum ama değilmiş. Ekran kartının soğutması gayet iyi. Ama kasanızın hava akışı çok kötü. Keşke almadan önce konu açsaydınız.
Kartın soğutmasının pek iyi olmadığını biliyordum. Kartın soğutmasında sıkıntı yoksa dediğiniz gibi kasanın hava akışından kaynaklanıyor.

Artı -1 Eksi
Kart devamlı 80'in üzerine çıkmıyorsa sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Fan birkaç derece etki edebilir ama kasana bağlı denemen gerek.
Hitman de falan 81 e ulaşıyo ve bu durum canımı çok sıkıyor.Ekran kartında sorun yoktur değil mi çünkü cpu 57 derecelerde geziyor.

Artı -1 Eksi
Hitman de falan 81 e ulaşıyo ve bu durum canımı çok sıkıyor.Ekran kartında sorun yoktur değil mi çünkü cpu 57 derecelerde geziyor.
Bir tık fazla gibi, kasanın yan tarafını açıp aynı oyunda dene ve değerlere bak. Kasayı değiştiremem demişsin, ekleyebileceğin fan sınırlı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı