Gigabyte GTX 1660 Super Sıcaklık değeri ve drop sorunu

aliyasir

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle sistemi alalı 10 gün falan oluyor:
Gigabyte GTX 1660 Super(2 fan)
Ryzen 3 3100
Gigabyte B450M S2H
16 GB RAM
Corsair Carbide Spec05

FurMark stres testinde 25 dakikada 82 dereceyi gördü. GTA 5'de yüksek ayarlarda normal oynarken 70-75, Sahnelerde 77-80 derecelere ulaşıyor. CS:GO yüksek ayarlarda 77 derecelere ulaşıyor.
Öncelikle merak ettiğim sıcaklık değerleri yüksek mi? NVIDIA ekran kartları bu kadar ısınıyor mu normalde? Sıkıntılı gözüküyorsa iade edeceğim ekran kartını çünkü.
Ayrıca GTA 5'de drop sorunu yaşıyorum sıcaklık yüzünden olduğunu sanmıyorum sebebi ne olabilir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa o kadar kötü değil bende de 275R var hem de airflow olmayanı ama Sapphire Pulse 5500 XT 8 GB 65-67 derecelerde çalışıyor yüksek VRAM kullanan AAA oyunlarda dahi.

@aliyasir kasanda 1 adet ve tam ortada fan var tahminimce. O fanın hemen üzerine bir fan daha tak işlemci fanının anakarta vurduğu sıcak havayı egzoza doğru kolayca itmesi için faydalı olacaktır. Kasanın kapağını açık kullanma içerisi toz dolar, güç kaynağına bolca toz girerse de hiç temizlenmez uzun vadede kasayı ısıtmaya başlar tek başına.
Hitman de falan 81 e ulaşıyo ve bu durum canımı çok sıkıyor.Ekran kartında sorun yoktur değil mi çünkü cpu 57 derecelerde geziyor.
İşlemci sıcaklıkların da güzelmiş. Benim Ryzen 1500X 60-65 dolaylarında seyrediyor ekran kartına çok yakın bir değer. CPU-GPU arasında 20 derece fark olması bana biraz fazla geldi. O ek kasa fanını tak çalışsın eğer gözle görülür bir düşüş olursa iyidir yoksa kartı servise gönder. 1660S'in en ucuz modeliydi o kart pek güven olmaz.

Screenshot_4.png

Son düzenleme:
Kasa o kadar kötü değil bende de 275R var hem de airflow olmayanı ama Sapphire Pulse 5500 XT 8 GB 65-67 derecelerde çalışıyor yüksek VRAM kullanan AAA oyunlarda dahi.

@aliyasir kasanda 1 adet ve tam ortada fan var tahminimce. O fanın hemen üzerine bir fan daha tak işlemci fanının anakarta vurduğu sıcak havayı egzoza doğru kolayca itmesi için faydalı olacaktır. Kasanın kapağını açık kullanma içerisi toz dolar, güç kaynağına bolca toz girerse de hiç temizlenmez uzun vadede kasayı ısıtmaya başlar tek başına.

İşlemci sıcaklıkların da güzelmiş. Benim Ryzen 1500X 60-65 dolaylarında seyrediyor ekran kartına çok yakın bir değer. CPU-GPU arasında 20 derece fark olması bana biraz fazla geldi. O ek kasa fanını tak çalışsın eğer gözle görülür bir düşüş olursa iyidir yoksa kartı servise gönder. 1660S'in en ucuz modeliydi o kart pek güven olmaz.

Eki Görüntüle 692411
Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim.Forumdaki arkadaşların dediği gibi yaptım ve kasanın kapağını çıkardım ve sıcaklıklarda yaklaşık 7-10 derecelik düşüş meydana geldi yani ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Kasanın cam kapağını delikli bir metalle değiştirmeyi düşünüyorum ve ayrıca dediğin doğru tam ortada fan var ve üstüne bir fan daha sipariş ettim.Verebileceğin önerilerin varsa duymak isterim.Sormak istediğim bir konu daha var.Pwm fan sipariş ettim ve direkt molex bağlantı yapıcağım.Molex çoklayıcı girişi 3 pinli buna 4 pinli fan takabilir miyim.

Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim. Forumdaki arkadaşların dediği gibi yaptım ve kasanın kapağını çıkardım ve sıcaklıklarda yaklaşık 7-10 derecelik düşüş meydana geldi yani ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kasanın cam kapağını delikli bir metalle değiştirmeyi düşünüyorum ve ayrıca dediğin doğru tam ortada fan var ve üstüne bir fan daha sipariş ettim. Verebileceğin önerilerin varsa duymak isterim. Sormak istediğim bir konu daha var. Pwm fan sipariş ettim ve direkt molex bağlantı yapıcağım. Molex çoklayıcı girişi 3 pinli buna 4 pinli fan takabilir miyim.

Takabilirsin. Fanı çalıştıracaktır. Kapağı açınca 7-10 derece düşmesi sirkülasyonun zayıflığından kaynaklanıyor. Sol üst tarafında ızgara var bu kasanın eğer yapabiliyorsan ön tarafa 2 adet fan (orta ve üzerine bir adet) arkaya da 2 adet fan (egzoz + üstteki ızgaradan dışarı havaya atacak fan) ile düzenleyebilirsin. Toplamda 5 derece düşse bile uzun vadede kapağı açık kullanmaktan daha iyi.

Fanları kırmızı nokta koyduğum yerlere takabilirsin. Ön taraf içeriye hava verecek arka ve üst taraf da dışarı itecek şekilde fan yönünü belirle.

Screenshot_4.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı