Aslında aklımda amd yongalı bir ekran kartı alma fikrim var ama nVidia düşünmüyor değilim.
Bilgisayarım çok eskimişti Amd x2 işlemcim vardı bilgisayarda ilk zamanlar 512 mb ram 80 gb harddisk vardı düşünün artık
Çok büyük bir bütçem olmadığından sistemi toparlayayım biraz adam edeyim dedim kısıtlı bütçeyle benim için bilgisayarda 2 önemli parça var 1 SSD 2 ekran kartı ve şu ana kadar hep Asus kullandım.
Ekran kartım zamanında iyiydi 5570 serisi 1 gb 128 bit DDR3 ekran kartı hala iş görür durumda ama GDDR5 varken ve sistemi hazır yenilemişken onuda es geçmek olmaz topladığım sistem şöyle:
- Msi fm2-a55m-e33 amd fm2 a55 ddr3 2133mhz anakart
- Amd a8 5600k işlemci
- Kingston 120 gb v300 serisi ssd
- Kingston 4 gb 1333 mhz ram
- Tauro serisi 80plus 600W psu
Geçen sene yenilediğim üst sınıf olmasa da giriş sınıfı Asus 5570 1gb ddr3 ekran kartı
bilgisayarın içindeki HDD'yi atmadım değerlendirmek için 160 gb hitachi sata HDD
- Asus DRW-24B5ST 24X ± double layer dvd yazıcı
Bu durumda kasam eski ve kartlar büyüdü o yüzden ddr5 bir ekran kartı aldığımda büyük bir ihtimal kasaya sığmayacak full tower bir kasa alabilirim hava sirkülasyonu için birde ddr5 en az 2 gb bir ekran kartı alacağım bu sisteme ve bütçeme göre ekran kartı önerirseniz sevinirim.
Birde son 2 sorum başka soru yok şu an için aklımda
anakartta 2 ram slotu var birinde yukarıda yazdığım gibi Kingston 4 gb 1333 mhz var 2. slota RAM aldığımda verimlilik açısından aynı RAM'den mi almalıyım yoksa aklımda Corsair soğutmalı 8 gb 1600 MHz lik ramini mi alayım diğer sorumda bilgisayardaki HDD'yi çıkarıp 2. SSD alıp Raid 0 yapmak istiyorum yine aynı marka model mi almalıyım verim için yoksa 240 gb daha iyi yazma okuma hızına sahip bir SSD mi almalıyım?